Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 14:44

Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π.Κ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ

altΣυνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στα γραφεία της Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π.Κ με θέμα την ενημέρωση των δημοτών της Κοζάνης για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εγγραφή άμεσα και έμμεσα ωφελούμενων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο  για τη δράση με τίτλο : «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δημότες Κοζάνης μπορούν να καταθέσουν δικαιολογητικά ώστε να συμπεριληφθούν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις στην παραπάνω δράση.

Συγκεκριμένα : οι έμμεσα και άμεσα ωφελούμενοι θα μπορούν καθημερινά 08.00-14.00 έως την Δευτέρα  7-6-2010 να καταθέτουν στο κτίριο του Κ.Η.Φ.Η. - Πλακοπίτη 11 τα παρακάτω δικαιολογητικά :

ΕΜΜΕΣΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

1.    Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λαμβάνουν υπηρεσίες από άλλη δομή

2.    Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

3.    (Εφόσον είναι ΑΜΕΑ) – Βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής

4.     Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος ή τελευταίας φορολογικής δήλωσης, ή άλλο νόμιμο και επίσημο δικαιολογητικό, σχετική Υπεύθυνη δήλωση εάν δεν υποβάλλει Φορολογική δήλωση

5.    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης(ΑΜΕΑ, πολύτεκνος, άτομο μονογονεϊκής οικογένειας)

6.    Βεβαίωση σχετικά με την εργασιακή κατάστασή τους (από ασφαλιστικό φορέα, βεβαίωση εργοδότη, μηχανογραφημένα ένσημα κ.λ.π.)

7.    Αίτηση συμμετοχής σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (έντυπο θα χορηγείται από την αρμόδια δομή)

ΑΜΕΣΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
  1. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λαμβάνουν υπηρεσίες από άλλη δομή
  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου από το οποίο να προκύπτει ότι το άτομο υπερβαίνει το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του
  3. (Εφόσον είναι ΑΜΕΑ) – Βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής
  4. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος ή τελευταίας φορολογικής δήλωσης, ή άλλο νόμιμο και επίσημο δικαιολογητικό, σχετική Υπεύθυνη δήλωση εάν δεν υποβάλλει Φορολογική δήλωση
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης(Χήρος, διαζευγμένος, μόνος, μόνος χωρίς να δέχεται φροντίδα
  6. Πιστοποιητικό κατάστασης υγείας πλήρως αυτοεξυπηρετούμενος, μερικώς αυτοεξυπηρετούμενος, μη αυτοεξυπηρετούμενος)
  7. Αίτηση συμμετοχής σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (έντυπο θα χορηγείται από την αρμόδια δομή)
Η ανωτέρω πράξη  στοχεύει :

ü Στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων στην εργασία μέσω της ενίσχυσης τους, με την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων ως προς την ενσωμάτωσή τους στο ενεργό εργασιακά ανθρώπινο δυναμικό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών

ü Στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Κ.Η.Φ.Η παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας στις οποίες περιλαμβάνονται τα εξής :

1). Νοσηλευτική φροντίδα, δηλαδή καταγραφή των αναγκών, επίβλεψη λήψης φαρμάκων και όταν χρειάζεται χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής (ινσουλίνης, ενέσιμα διαλύματα, αντιπηκτικά).

Ενημέρωση σε θέματα αγωγής υγείας, ενδυνάμωση της ψυχικής κατάστασης και κινητοποίηση για συμμετοχή στην αυτοφροντίδα.

Εκπαίδευση σε θέματα που χρήζουν καθημερινής φροντίδας, θεραπευτική υποστήριξη, αποφυγή κατακλίσεων και περιποίηση αυτών αν χρειαστεί.

Διατήρηση και ενημέρωση του ατομικού φακέλου σε συνεργασία με την οικογένεια. 2). Φροντίδα για την ατομική υγιεινή και καθαριότητα των εξυπηρετούμενων ατόμων. 3). Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στο μέτρο του δυνατού, όπως εορταστικές εκδηλώσεις, χορωδία, χειροτεχνία κ.λ.π.

4). Υποστήριξη και υποβοήθηση σε μεταφορά -μετακίνηση-συνοδεία-εκδρομές-περιπάτους.

5). Ραντεβού για συνταγολόγηση φαρμάκων των εξυπηρετούμενων ατόμων από ιατρούς του ΙΚΑ ,ΟΓΑ κ.λ.π.

6). Αγορά φαρμάκων από το φαρμακείο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 24610 42257 κα. Ζορμπά Ν. – Πλακοπίτη 11   Κοζάνη.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 14:58