Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Μαϊος 2010 14:59

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ

Ο Γ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΚΑΙ Ο Β. ΤΡΕΥΛΟΠΟΥΛΟΣΣτην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Αιανής, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έφθασε η Ασφάλεια Κοζάνης.
Για την ανθρωποκτονία του 29χρονου Αλβανού, πατέρα δύο παιδιών, που ζούσε και δούλευε στην Αιανή, καταζητούνται δύο αδέλφια (22 και 20 χρόνων), συμπατριώτες του, που αναγνωρίστηκαν από τρίτο άτομο το οποίο ήταν παρόν στο τραγικό όπως εξελίχθηκε επεισόδιο. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Γιώργος Κολτσίδας μαζί με τον διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης Βασίλη Τρευλόπουλο, η μοιραία συμπλοκή, που είχε ως κατάληξη να δεχθεί ο άτυχος 29χρονος φονικά χτυπήματα στο κεφάλι, προήλθε «κατά την επίλυση προσωπικών διαφορών» που υπήρχαν μεταξύ των εμπλεκομένων.

Συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από την προανάκριση, την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 21.30 ο ένας εκ των δραστών, μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του, ζήτησαν από τον 30χρονο Έλληνα εργοδότη του, να τους μεταφέρει από τον Έξαρχο Γρεβενών στην Αιανή προκειμένου να συναντήσουν τον αδελφό του. Ο αδελφός του ζούσε στην Αιανή και εργάζονταν σε κτηνοτροφικές εργασίες και όπως φαίνεται αντιμετώπιζε προβλήματα και είχε προσωπικές διαφορές με άλλους συμπατριώτες του.

Στην κεντρική πλατεία Αιανής παρέμειναν οι τρεις Αλβανοί, που συναντήθηκαν με άλλους συμπατριώτες τους, ενώ ο 22χρονος συνάντησε το θύμα αλλά και έναν άλλο 20χρονο Αλβανό και οι τρεις τους μετέβησαν σε αποθήκη όπου διέμενε ο αδελφός του.

Σύμφωνα με τον κ. Κολτσίδα υπήρχαν μεταξύ των τεσσάρων προσώπων, που τελικά συναντήθηκαν στην απομακρυσμένη αποθήκη προσωπικές διαφορές και η συζήτηση κατέληξε σε λογομαχία. Τότε ο 20χρονος που συνόδευε το θύμα, χτύπησε με γροθιές τον έναν αδελφό και τράπηκε σε φυγή προς αγροτικό δρόμο ενώ ο φίλος του τον ακολούθησε βαδίζοντας.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, τα δύο αδέλφια πήραν από την αποθήκη ένα μαχαίρι και έναν μπαλτά και κατεδίωξαν στο δρόμο τον άτυχο 29χρονο. Τον χτύπησαν βάναυσα στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. Στη συνέχεια επέστρεψαν στην αποθήκη τοποθέτησαν τα πράγματά τους σε σάκο και πήγαν στην κεντρική πλατεία να συναντήσουν τους ομοεθνείς τους. Όλοι μαζί επέστρεψαν στον Έξαρχο Γρεβενών και όπως προκύπτει δεν ειπώθηκε τίποτα από τα δύο αδέλφια για το περιστατικό.

Ο 20χρονος που είχε τραπεί σε φυγή κατά τη διάρκεια της συμπλοκής αναγνώρισε στην αστυνομία ανεπιφύλακτα τον πρώτο δράστη από φωτογραφία που του επιδείχθηκε. Μάλιστα σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου εκκρεμεί δικαστική απόφαση για παρόμοιο περιστατικό στην Καστοριά. Εκεί είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση γιατί τραυμάτισε ομοεθνή του με τσεκούρι στην ωμοπλάτη και στο πόδι. Σε έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μαχαίρι, ο μπαλτάς αλλά και μια πετσέτα με αίμα.
Τα δύο αδέλφια αναζητούνται και η αστυνομία εικάζει πως διέφυγαν ήδη στην Αλβανία. Ωστόσο έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών, απασχόλησης και διαμονής σε βάρος των ημεδαπών εργοδοτών σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία.
Ο κ. Κολτίδας συνεχάρη τον κ. Τρευλόπουλο για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης.                

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Μαϊος 2010 15:08