Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 11:58

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

altΜε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας ξεκίνησαν σε όλη την χώρα οι πανελλήνιες εξετάσεις. Το θέμα της έκθεσης ήταν «Σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου σας να αναφερθείτε στην σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσής της σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου». Από τους μαθητές ζητήθηκε να κάνουν περίληψη του κείμενου, να αναπτύξουν το περιεχόμενο συγκεκριμένου αποσπάσματος και να απαντήσουν σε δομικές και γραμματικές ασκήσεις.

altΑύριο Σάββατο παίρνουν σειρά οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα το εξεταστικό κέντρο στο 1ο ΓΕΛ Αργυρούπολης και τόνισε πως «στις πανελλήνιες εξετάσεις συμμετέχουν 93.000 νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις προσπάθειές τους. Ξέρουμε όλοι ότι η ζωή δεν είναι μια στιγμή. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για αυτούς που θέλουν και προσπαθούν». Και συνέχισε λέγοντας ότι «θα ήθελα για τις εξετάσεις να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, που με συνέπεια και μεγάλη ευθύνη είναι κοντά στα παιδιά. Όπως και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου, που μέρες τώρα δουλεύουν μέρα νύχτα για την καλή οργάνωση των εξετάσεων». Στην πόλη της Κοζάνης οaltΓενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργος Κίρκος, συνοδευμένος από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης  Ζυγούρη Έλενα επισκέφθηκε το 3ο και 1ο Λύκειο που αποτελούν εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο κ. Κίρκος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές για τον κόπο που κατέβαλαν, καθώς επίσης και να εκπληρωθούν οι στόχοι τους ώστε να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες και να γίνουν άξιοι και χρήσιμοι πολίτες για την ελληνική κοινωνία.

Ο Διευθυντής Β'θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης Κοσμάς Σαββιλωτίδης μιλώντας στο veto91fm επισήμανε πως «όλα κύλησαν ομαλά, δεν υπήρξε πρόβλημα σε κανένα εξεταστικό κέντρο και ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα και τις επόμενες μέρες». Ο αριθμός των υποψηφίων σύμφωνα με τον κ. Σαββιλωτίδη, ανέρχεται στους 1636 μαθητές όπου εξετάστηκαν σε 13 εξεταστικά κέντρα. Αξίζει να σημειωθεί πώς στο Ν. Κοζάνης ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων ήταν 3 λιγότερα από το παρελθόν, λόγο της οικονομικής κρίσης.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΣΑΒΒΙΛΩΤΙΔΗ ΣΤΟ VETO91fm 
{mp3}100514_sabilotidis{/mp3}
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 13:24