Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 15:17

Ακυρώνονται 100 τακτικά χειρουργεία του Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Κοζάνης λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου

του Σπύρου Κουταβά

Σε αναστολή όλων των Τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου. προχώρησε η διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Πιο συγκεκριμένα ο ένας από τους τρείς αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Συνταξιούχος Στρατιωτικός Γιατρός που τα τελευταία δυο χρόνια εργαζόταν με μπλοκάκι  σταμάτησε την συνεργασία του με αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες Αναισθησιολόγοι προκειμένου  να καλύψουν το 15 νθήμερο πρόγραμμα εφημεριών αποφασίστηκε κατόπιν εισήγησης της διοίκησης του νοσοκομείου να απαλλαχθούν από την ευθύνη παρουσίας τους στην καθημερινή λειτουργία των  Τακτικών Χειρουργείων του νοσοκομείου. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο vetonews η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Αναισθησιολόγος κ. Λία Μαμασίδου λέγοντας ότι «δεν θα πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία λόγω εφημεριακού φόρτου των δύο Αναισθησιολόγων» παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειας στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας δυτικής Μακεδονίας Κοσμάς Λιάμος δήλωσε ότι «ανησυχούμε για αυτή την εξέλιξη που θέτει σε δοκιμασία δεκάδες ασθενείς που θα πρέπει σε σύντομο διάστημα να εγχειριστούν» και ότι τις επόμενες ημέρες «η Ένωσή μας με υπεύθυνο τρόπο θα τοποθετηθεί στο πρόβλημα που όπως εξελίσσεται θέτει σε δοκιμασία την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου».  

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον μήνα Φεβρουάριο στο Χειρουργικό τομέα υπάρχουν 100 περιστατικά που βρίσκονται σε διαδικασία προγραμματισμού για χειρουργικές επεμβάσεις, τα οποία όμως μετά την τελευταία εξέλιξη δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από το νοσοκομείο Κοζάνης.

Παρόλες τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σιόλο και τον διοικητή τη 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζιδη δεν κατέστη δυνατόν να καταγραφεί η άποψη τους για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Με αφορμή την παραπάνω δυσμενέστατη εξέλιξη για το νοσοκομείο Κοζάνης, που καθιστά όμηρους στις χρηματικές απαιτήσεις  των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων τους πολίτες που πρέπει να εγχειριστούν, αναζητάτε η άποψη η αλλιώς το ανάστημα, τόσο του ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης όσο και των Γιατρών, του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κωσταντίνου Βύζα και Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Τάσου Φούντογλου για την εξεύρεση λύσης του παραπάνω προβλήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 17:17