Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 19:58

Κοζάνη: Κινητοποίηση των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής

H ανακοίνωση των φοιτητικών Συλλόγων

Την Πέμπτη 2/11 ο Φοιτητικός Σύλλογος των ΗΜΜΥ ύστερα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 1/11,

πήρε απόφαση να κλείσουν τα ταμεία της λέσχης στη Πανεπιστημιούπολη της ΖΕΠ για να σιτιστούν όλοι οι φοιτητές δωρεάν. Μοιράσαμε πλατιά τα τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και διατρανώσαμε το δίκαιο αίτημά μας να μπορούν όλοι οι φοιτητές να σιτίζονται δωρεάν. Την ίδια ημέρα μετά από κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις ενημερώθηκαμε ότι συμφοιτητής πήρε κλειδί για δωμάτιο των εστιών χωρίς να καταβάλει το απαράδεκτο χαράτσι των 100 ευρώ, ποσό που δεν είχε να πληρώσει. Οι αγώνες μας έχουν αποτέλσμα όταν πρόκεται για τις ανάγκες μας.  Δεν σταματάμε εδώ, δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη Δευτέρα 6/11με όλους του φοιτητές της πόλη στο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης στις 11:00 πμ. Όταν χαμογελάσαμε οι φοιτητές και ότι καταφέραμε να αποσπάσουμε ήταν αποτέλεσμα αγώνων. Όταν στείλαμε το μήνυμα στα Τέμπη, ότι δεν θα ξεχάσουμε τους νεκρούς μας, όταν πετύχαμε παραπάνω συμφοιτητές μας να σιτίζονται δωρεάν, όταν πετύχαμε να παραμείνουν οι φοιτητές στα δωμάτιά τους, που η διοίκηση του Πανεπιστημίου τους πετούσε απέξω.  

Τη Δευτέρα βγαίνουμε στους δρόμους απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούν τις ανάκες μας για ολοκληρωμένες σπουδές, κόστος. Γιατί έχουμε μεγάλες ελλείψεις στη φοιτητική μέριμνα, καθώς οι εστίες συνεχίζουν να μην είναι κατοικήσιμες για τους φοιτητές με αρκετά δωμάτια να έχουν αφισάκι έξω από την πόρτα τους “Υπό κατασκευή”. Γιατί οι μετακινήσεις μας δεν είναι δωρεάν με τους φοιτητές να πληρώνουν έως και 30 ευρώ το μήνα. Γιατί η λέσχη δεν μας χωράει όλους και αναγκαζόμαστε να μην τρώμε εξαιτίας της έλλειψης χώρου. Γιατί τα κτήρια του Πανεπιστημίου πλημμυρίζουν σε κάθε βροχή που πέφτει. Τη Δευτέρα στέλνουμε μήνυμα ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι απέναντι σε αυτή τη κατάσταση. 

 

Τη Δευτέρα στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης καταδικάζοντας τη σφαγή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε ένα ολόκληρο λαό. Οι ίδιοι που μας αφήνουν χωρίς φοιτητική μέριμνα, είναι αυτοί που φέρνουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είναι οι ίδιοι που δηλώνουν ανοιχτή στήριξη στο Ισραήλ, δίνοντας όποια βοήθεια ζητηθεί. Αυτοί που αγοράζουν και γεμίζουν τη χώρα μας με πολεμικό εξοπλισμό με τα χρήματα τα δικά μας και των οικογενειών μας, είναι οι ίδιοι που μας λένε ότι δεν έχουνε χρήματα για τις ανάγκες μας!

 

  • Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΗΜΜΥ)
  • Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και συστημάτων
  • Χημικών Μηχανικών

 

Σας καλούμε όλους στο ραντεβού με τους μαθητές στη κεντρική πλατεία

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 20:02