Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 06:58

O Γιώργος Αδαμίδης για τις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ολιγάρχες

Οι γραμμές αυτές γράφονται με αφορμή τους μύχιους πόθους της κυβερνητικής παράταξης και απευθύνονται
σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι το πολίτευμα της χώρας είναι και πρέπει να παραμείνει κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το βράδυ των εκλογών πλέοντας σε πελάγη μακαριότητας από την απρόσμενη έκταση της νίκης του κόμματός του ο ένας εκ των αντιπροέδρων της απελθούσας κυβέρνησης, εκείνος ο αμετροεπής και αλαζόνας πολιτικός, αποκάλυψε τις πραγματικές επιδιώξεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας.
Δεν θέλουν απλά να κυβερνήσουν και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα για το οποίο τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές. Επιδιώκουν να πετύχουν μια τέτοια κυβερνητική πλειοψηφία που θα τους δώσει το δικαίωμα να προχωρήσουν σε συνταγματική αναθεώρηση. Και αυτό δεν επιθυμούν να το κάνουν σε συνεννόηση με άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά μόνοι τους. Μια μονοκομματική αναθεώρηση του Συντάγματος θα είναι τραγική.
Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι φανερό πως η απλή αναλογική ήταν μια χίμαιρα που επέφερε δεινά στη χώρα. Οι όροι δημοκρατική και προοδευτική παράταξη έπαψαν εδώ και χρόνια να έχουν σαφές νόημα και περιεχόμενο. Αποτελούν κίβδηλες προμετωπίδες κομματικών σχηματισμών που περιχαρακώνονται στις πολιτικές τους ιδιοτέλειες, όταν στην καλύτερη περίπτωση δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας ενώ στη χειρότερη την χρεωκόπησαν. Πλέον η ψήφος δεν πρέπει να παραμείνει χαλαρή και αδιάφορη. Η αποχή πρέπει να εξαλειφθεί γιατί παίζεται το μέλλον όλων μας.
Ο κίνδυνος για τη δημοκρατία μας διαγράφεται μεγάλος. Όλοι όσοι διαθέτουν την ικανότητα να προβλέψουν τι έρχεται πρέπει να ενεργοποιηθούν και να ορθώσουν ένα δημοκρατικό μέτωπο αντίστασης απέναντι στις ορέξεις των ολιγαρχών που στηρίζουν με μονομανία την ελληνική Δεξιά. Γι’ αυτό τον τόπο έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί μας, δούλεψαν σκληρά οι γονείς μας, εμείς, τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε ότι είναι ιδιοκτήτες της Ελλάδας μερικές οικογένειες πολιτικών και οικονομικών ελίτ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λάθη, έχει ευθύνες για το αποτέλεσμα και το πλήρωσε οδυνηρά. Το αμάρτημα του αρχηγού του ήταν ότι έβλεπε την πάλη στην πολιτική κονίστρα με έναν ρομαντικό και συναισθηματικό τρόπο την ώρα που πάλευε καθημερινά με αγέλες λύκων. Αυτή τη στιγμή όμως χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά πρέπει να λειτουργήσουν μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες και να συσπειρωθούμε γύρω από τον Αλέξη τον Τσίπρα πριν να είναι αργά.
Πριν η δημοκρατία μας μετατραπεί σε ελέω θεού μοναρχία.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 07:05