Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 10:25

Καλλιόπη Βέττα: "Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αρνείται να έρθει στη Βουλή να δώσει απαντήσεις και δηλώνει αναρμόδιο για τα προβλήματα ασφαλείας της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων"

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα : «Άμεση ανάγκη για οικονομική στήριξη των περιοχών και των κατοίκων της

Π.Ε. Κοζάνης που πλήγηκαν από το κλείσιμο της Γέφυρας των Σερβίων». Παράλληλα, η προγραμματισμένη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για τα προβλήματα ασφαλείας της γέφυρας που είχε καταθέσει η κ. Βέττα προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών δεν θα συζητηθεί τελικά την Δευτέρα 27 Μαρτίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς το Υπουργείο δήλωσε σήμερα αναρμοδιότητα

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η υπόθεση της γέφυρας των Σερβίων αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ανικανότητα, τη μικροπολιτική και την αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα φλέγον θέμα για την ασφάλεια και τη προοπτική της περιοχής.

Ως γνωστόν, κατέθεσα την Τετάρτη 15 Μαρτίου επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα της ελλιπούς συντήρησης και της ασφάλειας της γέφυρας. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της για την Δευτέρα απάντησε σήμερα το πρωί ότι είναι αναρμόδιο.

Μέχρι σήμερα, σε ερωτήσεις, τόσο δικές μου, όσο και συναδέρφων Βουλευτών το Υπουργείο απαντούσε κανονικά. Για παράδειγμα, στην υπ.αριθμ. πρωτ.3753/4.2.20 ερώτησή μου για το θέμα, η απάντηση του Υπουργείου εμπεριείχε το γεγονός ότι η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, προχώρησε σε αυτοψία, κατόπιν αιτήματος της Π.Δ.Μ.. Ενώ, εκτός των άλλων, στους σκοπούς και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου συμπεριλαμβάνεται ρητώς η άσκηση τεχνικής εποπτείας στις συγκοινωνιακές υποδομές.

Σήμερα τα κυβερνητικά στελέχη του Υπουργείου υπό το βάρος της πολιτικής πίεσης, έβγαλαν την ουρά τους έξω από το πρόβλημα.

Κι έχουμε το εξής παράδοξο, ου μην τραγελαφικό, με την ηγεσία του Υπουργείου. Από τη μια, μοιράζουν υποσχέσεις και λεφτά για μελέτες, κι από την άλλη δηλώνουν κοινοβουλευτικά αναρμόδιοι. Η μικροπολιτική, η εξαπάτηση και η αδιαφορία για την Δημοκρατία και τη λογοδοσία δεν έχουν προηγούμενο.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης…

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει κι οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν λύσεις για ένα θέμα που εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί στο θέμα των μετακινήσεων, ειδικά μετά και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Γι΄ αυτό τον λόγο κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα αναγκαία μέτρα στήριξης της περιοχής, όπως αυτά περιγράφονται στις αποφάσεις των άμεσα πληττόμενων Δήμων Σερβίων και Βελβεντού.

Το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής έχει διασαλευτεί λόγω της δυστοκίας των μετακινήσεων καθώς, για παράδειγμα, αυξάνεται το κόστος των εξαγωγών για αγρότες και συνεταιρισμούς ενώ κι άλλοι πολίτες όπως π.χ. εργαζόμενοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί υφίστανται πρωτοφανή ταλαιπωρία και επιβάρυνση.

Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να λάβουν την απαραίτητη στήριξη, ώστε να αποκατασταθεί η ισονομία και να διασφαλιστεί η προοπτική για το παρόν και το μέλλον.

Οι έκτακτες καταστάσεις, ζητούν έκτακτα μέτρα.

Η ολιγωρία, η συγκάλυψη, τα προσωπικά, μικροπολιτικά παιγνίδια πρέπει να λάβουν άμεσα τέλος»

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 10:28