Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 07:29

Απαγορευτικό κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα στην γέφυρα Σερβίων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη από το βράδυ της Πέμπτης  16 Μαρτίου απαγορεύεται η διέλευση παντός τύπου οχημάτων από την γέφυρα Σερβίων.

Η Περιφερειακή Αρχή, προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων που διαπίστωσαν ότι υπάρχει συνεχής διεύρυνση των ρωγματώσεων στους τένοντες της γέφυρας με κίνδυνο την κατάρρευση μέρους του οδοστρώματος. Με την βοήθεια της Τροχαίας Κοζάνης η ρύθμιση της κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων γίνεται από την γέφυρα Ρυμνίου ενώ η κίνηση για τα ΙΧ φορτηγά γίνεται μέσω της Εγνατίας  οδού είτε προς  Θεσσαλονίκη είτε προς Μέτσοβο Καλαμπάκα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή».

 Χθες το πρωί  η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης με εντολή της προς στην Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης διέταξε  κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, στην οποία τονίζει την ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην γέφυρα εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της»

Η υψηλή Γέφυρα Σερβίων  είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, μήκους 1.372 μέτρων αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Λάρισας και συνδέει την δυτική Μακεδονία με την Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 07:31