Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 09:36

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Εμφανώς κάτω από τον πήχη των προσδοκιών της τοπικής μας κοινωνίας η επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Η Νέα Δημοκρατία που από την πλευρά της χωρίς σχέδιο προχωράει σε βίαια απολιγνητοποίηση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ,

έρχεται σήμερα να μας μιλήσει για πολλές καλές δουλειές στον Νομό μας. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε  “H τηλεθέρμανση είναι εδώ για να μείνει και θα βρούμε άλλους ενεργειακούς τρόπους για να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η υποδομή θα εξακολουθήσει να ζεσταίνει τα σπίτια σας”, κάτι το οποίο είναι εκτός πραγματικότητας καθώς η κυβέρνηση έδειξε το πόσο λίγο ενδιαφέρεται για το ζήτημα της ΔΕΥΑΚ καθώς αφήνει  σε αβεβαιότητα την λειτουργία της καθ΄ όλη την διάρκεια του χειμώνα μη παίρνοντας μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ομαλή της λειτουργία. 

   Τα οριζόντια ζητήματα που αφορούν την πατρίδα μας  γιγαντώνονται διαλύοντας κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα επιβίωσης που έχουν ως αποτέλεσμα την φυγή νέων ανθρώπων προς άλλες περιοχές της χώρας ή το εξωτερικό. Αυτό φαίνεται και μέσα από τα στοιχεία της απογραφής του 2021 που μέσα σε μια δεκαετία η μείωση του πληθυσμού ήταν ραγδαία αγγίζοντας το 10%.

   Στην σημερινή του ομιλία για ακόμα μια φορά ο Πρωθυπουργός άφησε  υποσχέσεις  του αέρα για τους πολίτες της Κοζάνης. Με την γνωστή τακτική του «λεφτόδεντρου» εξήγγειλε 380 επενδύσεις αξίας 4δις ευρώ χωρίς να μας πει ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση. Εγκαινίασε την Πτολεμαίδα 5 και το νέο ccampus του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δυο έργα που το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε. Το πρώτο επι πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και το δεύτερο επι Κώστα Σημίτη. Όσο αφορά την επίσκεψη στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο και τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα κτίριο είναι αχρείαστο εάν δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να το στελεχώσει κάτι το οποίο συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Κοζάνης με την παιδιατρική.   Με την στρατηγική του επιλογή να θέσει το φυσικό αέριο ως μεταβατικό καύσιμο ο Έλληνας πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την ελίτ της χώρας. Ένα μέτρο που το δείχνει αυτό είναι ότι έθεσε το αφορολόγητο στην γονική παροχή στις 800.000 ευρώ.

  Η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει για ακόμα μια φορά πως το ΠΑΣΟΚ  - Κίνημα Αλλαγής αποτελεί πυρήνα σταθερότητας και αξιοπιστίας στην περιοχή. Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας έχει καταλάβει ότι η  κυβέρνησης παίζει  με την νοημοσύνη του. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να βάλει φρένο στον οικονομικό μαρασμό του Νομού και νοιάζεται πραγματικά για τα προβλήματα του τόπου. Μέσω τον προτάσεων μας οι οποίες θέτουν την Κοζάνη στο προσκήνιο θέτουμε τις βάσεις για το καλύτερο μέλλον του τόπου.

 

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Δυτική Μακεδονία  είναι:

  • Αναπτυξιακό νόμο με υψηλά ποσοστά επιδότησης στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην επιχορήγηση νέων καινοτόμων επενδύσεων, όπως και επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα.
  • Σαφές χρονοδιάγραμμα για την απόδοση των εδαφών για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση.
  • Αναβάθμιση του Πανεπιστημίου που επιβάλλεται να διασυνδεθεί με το νέο, αναπτυξιακό πρότυπο.
  • Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
  • Αναβάθμιση των δικτύων μέσω του ταμείου ανάκαμψης
  • Αλλαγή του ενεργειακού μείγματος της χώρας με περισσότερη συμμετοχή του λιγνίτη και ΑΠΕ και ώστε να αποφευχθεί η εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο
  • Δημιουργία εργοστασίου με πάνελ φωτοβολταϊκων τρίτης γενιάς στη Δυτική Μακεδονία.
  • Πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στις στέγες»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 09:39