Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 09:45

Παρέμβαση Θεοφύλακτου για το θέμα των Funds και των κόκκινων δανείων

Η δήλωση του πρώην βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ.
Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:
1. Οι τράπεζες πούλησαν στα funds όλα τα κόκκινα δάνεια. Μαζί και πολλά 'πράσινα' δάνεια.
2. Συνεπώς, οι τράπεζες ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ από τα δάνεια αυτά που πλέον δεν τις ανήκουν, δεν τις αφορούν.
3. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι καταθέσεις ούτε 'οι μισθοί και οι συντάξεις' (όπως κάπου είπαν...)
4. Τα funds αγόρασαν τα στεγαστικά δάνεια στο 10% της αξίας τους (τα καταναλωτικά στο 3%). Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε τώρα το 100% του δανείου, προσαυξημένο μάλιστα με τόκους να φτάνει πολλές φορές το 200% ή και 300%!! Και δεν είναι δυνατόν να εκπλειστηριάζουν την α΄ λαϊκή κατοικία για τα δάνεια αυτά, ζητώντας το 300%, ενώ έχουν πληρώσει το 10%.
5. Επιπλέον, τα funds φοροαποφεύγουν! Επέλεξαν για τον σκοπό αυτόν, το νόμο του 2003 και όχι του 2015. Και η ΟλΑΠ τους έδωσε αυτή την δυνατότητα, να μην πληρώνουν φόρους! Και άραγε πλήρωσαν για την αγορά των κόκκινων δανείων; ή μήπως -όπως ο Πάτσης- δανείστηκαν το ποσό την αγοράς από τις ίδιες τις τράπεζες; (άκουσον - άκουσον).
6. Είναι φανερό ότι πίσω από τα funds κρύβονται συγκεκριμένα ΠΡΟΣΩΠΑ και συγκεκριμένα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε όλοι ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ FUNDS , εφόσον ουσιαστικά έχουν αγοράσει τις υποθήκες σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες Ελλήνων. Ένας τέτοιος ήταν ο ΠΑΤΣΗΣ, μέσα από τους κόλπους της Ν.Δ. (προφανώς δεν ενεργούσε μόνος του). Και σήμερα μαθαίνουμε ότι ο γιος του Εισαγγελέα του ΑΠ (συνεργάτης του Υπουργού Μεταφορών), κάνει κατασχέσεις ως δικηγόρος εκ μέρους των funds...
Μετά τα παραπάνω καθίσταται επιτακτική η ανάγκη προστασίας της α΄ κατοικίας με συγκεκριμένα κριτήρια, ιδίως όταν είναι πλέον φανερό ότι τα funds κινούνται επιθετικά και με καταπλεονεκτικό τρόπο.
Για τον επιπρόσθετο λόγο ότι πρόκειται για δανειολήπτες των οποίων το εισόδημα μειώθηκε δραστικά βιαίως, χωρίς να ευθύνονται γι' αυτό.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 09:48