Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 21:33

Τι αναφέρει η Καλλιόπη Βετα για το θέμα των ελλείψεων της Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου που συζητήθηκε στην βουλή

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα προς την Υπουργό Υγείας κ. Ασημίνα Γκάγκα με

θέμα: «Μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄» 

Η κ. Βέττα, στην πρωτολογία της, επεσήμανε αρχικά ότι το Υπουργείο Υγείας κωφεύει συστηματικά στα προβλήματα των πολιτών, καθώς δεν απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, επισημαίνοντας ότι η ίδια έχει καταθέσει προσωπικά είκοσι ερωτήσεις, εκ των οποίων, έχουν απαντηθεί ελάχιστες.

Στη συνέχεια, ανέδειξε το πρόβλημα της υποστελέχωσης στη Μ.Ε.Θ. –καθώς από τις πέντε οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνο οι δύο, ενώ επίκειται σύντομα και μια αποχώρηση-, την επιβάρυνση των ιατρών και τις άγονες προκηρύξεις, μετέφερε τη αγωνία των ιατρών και της τοπικής κοινωνίας, ενώ ζήτησε από την Υπουργό σαφείς απαντήσεις για τις προοπτικές της Μ.Ε.Θ., δεδομένων των πληροφοριών για ενδεχόμενο κλείσιμο της Μονάδας.

Στην πρωτολογία της, η Υπουργός παραδέχτηκε ότι δεν καλύπτονται τα κενά στο Νοσοκομείο καθώς το οργανόγραμμα παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις, παρέπεμψε στο μέλλον, την διενέργεια ενός διαγωνισμού για τις απαιτούμενες ειδικότητες, ενώ με άδηλο τρόπο, αναφέρθηκε στην πρόθεση του Υπουργείου για συνέχιση της λειτουργίας της Μ.Ε.Θ..

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης τόνισε στην δευτερολογία της ότι οι υποσχέσεις για έναν ακόμη διαγωνισμό, που είναι πολύ πιθανόν να καταστεί άγονος, λόγω της έλλειψης ειδικών κινήτρων, δεν είναι λύση, αλλά διαπίστωση και υποσχεσιολογία. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι η περιοχή έχει μεγάλες ελλείψεις στα Νοσοκομεία της τονίζοντας, ότι από τις 88 θέσεις στο Μαμάτσειο, καλύπτονται οι 42, ενώ από τις 62 στο Μποδοσάκειο, καλύπτονται οι 45.

Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση για την ανυπαρξία ειδικών κινήτρων, τόσο για τα Νοσοκομεία, όσο και για την περιοχή, δεδομένης της απόφασης για ΄΄ρήτρας δίκαιης μετάβασης΄΄ που, στην πράξη, αποδεικνύεται κενό γράμμα και ανέξοδη υπόσχεση.

Στη απάντηση της η κ. Γκάγκα ανέφερε, προκαλώντας για μία ακόμη φορά μεγάλη εντύπωση, ότι τα Νοσοκομεία της περιοχής είναι σε πολύ καλό επίπεδο αναφορικά με την σχέση γιατρών/ασθενών, ενώ, κλείνοντας, θεώρησε σκόπιμο να αναλωθεί σε θεωρητικές συζητήσεις και σκέψεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την σκοπούμενη αναδιοργάνωση του.  

Συμπερασματικά, αναδείχθηκε περίτρανα ότι η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή για τις ελλείψεις στη Μ.Ε.Θ του Μαμάτσειου, αλλά και γενικότερα για τα Νοσοκομεία της περιοχής, πιστή στον ιδεολογικό της προσανατολισμό ότι η Υγεία είναι ένα εμπόρευμα και οι πολίτες δυνητικοί πελάτες των ιδιωτικών κλινικών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 21:37