Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 15:49

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: Τα αποτελέσματα του 5ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας στην Π.Ε. Κοζάνης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 5ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας Π.Ε. Κοζάνης για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022,

στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, με την παρουσία δεκάδων μαθητών/-τριών, γονέων και καθηγητών/-τριών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας. 

Συμμετείχαν μαθητές/-τριες από διάφορα Γυμνάσια όλης της Π.Ε. Κοζάνης, οι οποίοι/-ες επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή συναγωνισμό. 

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:

 

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ:  Κόιου Μαρία, 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Μπιμπίρης Χριστόφορος, 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Παρασκευά Χρυσάνθη, 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Κοκκίνου Ευαγγελία, 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Παπαζήση-Ιωνά Σοφία, 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μαυρομάτη Αλεξάνδρα, 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Αβραμίδου Αφροδίτη, 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Κουσίδου Ιωάννα, 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Μήλιου Κατερίνα, 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Μόσχου Μαρία, 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης

 

Οι δέκα πρώτοι/-ες μαθητές/-τριες προκρίθηκαν αυτομάτως στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας, τον οποίο διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας και θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου στη Φλώρινα. Όλοι οι συμμετέχοντες/-ουσες έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ οι τρεις πρώτοι/-ες έλαβαν δωροεπιταγές για το 1ο, το 2ο και το 3ο βραβείο. 

Τα παιδιά που διακρίθηκαν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, ενώ όσα συμμετείχαν είναι αξιέπαινα για την προσπάθειά τους, καθώς κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και κόπο, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, γνώση και εμπειρία. Τα ευχαριστούμε, τα συγχαίρουμε και τα ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες. 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους/τις συμμετέχοντες καθηγητές/-τριες στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού για την εθελοντική τους συμμετοχή, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης για την άριστη φιλοξενία, το Catering Δαγκλής για τη χορηγία ελαφριού γεύματος, καθώς και το Βιβλιοχαρτοπωλείο Αθανασιάδης για τη χορηγία μέρους των βραβείων. 

Τέλος, συγχαίρουμε όλους/-ες τους/τις φιλολόγους των Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης, οι οποίοι/-ες παρακίνησαν και προετοίμασαν τα παιδιά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Ας μη λησμονούμε ότι ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου της Π.Ε. Κοζάνης έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής. 

Στο ιστολόγιο του Συνδέσμου μπορείτε να βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα: 

https://blogs.sch.gr/sfkozanis/2022/03/20/5os-diagonismos-orthografias-toy-syndesmoy-filologon-kozanis/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 15:54