Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 15:37

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Κοζάνης για την υπόθεση της εγκύου με τον νεκρό έμβρυο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα στην υπόθεση της 41 χρονης εγκύου

που ενώ απευθύνθηκε για επείγουσα περίθαλψη στα δύο νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, δεν βρήκε ανταπόκριση.

Στις 28 Δεκεμβρίου2021 η έγκυος γυναίκα κατόπιν υποδείξεως του γιατρού που την παρακολουθούσε απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης αρχικά και στην συνέχεια στο νοσοκομείο  Πτολεμαΐδας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές ενέργειες για το νεκρό έμβρυο που είχε στην κοιλιά της,  χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση. Η εγκυμονούσα με ενυπόγραφη ανοικτή επιστολή της  περιέγραψε τα  όσα αντιμετώπισε εκείνες τις ημέρες στα δύο νοσοκομεία.

Μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος  ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης  έδωσε εντολή για έρευνα του περιστατικού και ακολούθως  ο διοικητής του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Σταύρου Παπασωτηρίου διέταξε ΕΔΕ.  Σύμφωνα με την διοίκηση έχει  ήδη προσέλθει και έδωσε κατάθεση για την περιπέτειά της η παθούσα ενώ όσοι γιατροί η νοσηλευτικό προσωπικό κατονομάζονται από την 41 χρονη, έχουν ήδη κληθεί για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Το έκτακτο περιστατικό με την εγκυμονούσα αποκάλυψε την έλλειψη  Αναισθησιολόγου για τα δύο νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης. Ποιο συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Κοζάνης διαθέτει δύο Αναισθησιολόγους σε βαθμίδα διευθυντή και το Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας διαθέτει μόλις ένα Αναισθησιολόγο. Έτσι άλλοτε 8 κι άλλοτε 10 ημέρες το μήνα τα δύο νοσοκομεία βρίσκονται χωρίς Αναισθησιολόγο για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών. Μόλις πριν από μια εβδομάδα  σε μετεγχειρητική επιπλοκή που παρουσίασε 16χρονος και που χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα, κλήθηκε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο Κοζάνης  Αναισθησιολόγος που είναι συνταξιούχος. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Αθανάσιος Δερμιτζάκης στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης μιας και είναι δημοτικός σύμβουλος ενώ το ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χάρις Τσεβεκίδης  χορήγησε στο κ. Δερμιτζάκη την ειδική άδεια για να προβεί ως συνταξιούχος σε Ιατρική Πράξη.   

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 15:39