Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 11:37

Εκτεταμένους ελέγχους ζητά το ΕΚΝΚ με αφορμή το σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Φ/Β πάρκο των ΕΛΠΕ στα Λιβερά

Η συνεχής καταγραφή εργατικών ατυχημάτων επιβεβαιώνει με τον πιο δυσάρεστο τρόπο ότι τα ατυχήματα εν ώρα καθήκοντος εξακολουθούν να αποτελούν μάστιγα για την χώρα μας και δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί μέτρα για να αποτραπούν.

Τα ατυχήματα εξακολουθούν να εγείρουν πλείστα ερωτηματικά σχετικά με την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών ενώ είναι σαφές ότι απαιτείται ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να είναι σε θέση να διενεργούν  εντατικότερους ελέγχους. 

Ο ακρωτηριασμός εργαζόμενου σε εργολαβικό φορέα στο φωτοβολταϊκό πάρκο Λιβερών αποδεικνύει την ανάγκη για πιστή εφαρμογή των κανονισμών και κωδίκων εργασιακής λειτουργίας αλλά και την ανάγκη αυστηρότερων ελέγχων από τους μηχανισμούς .

Κάθε φορά παρακαλάμε να είναι η τελευταία φορά και ευχόμαστε να μην καταγράφονται θανατηφόρα ατυχήματα. 

Ωστόσο οι ευχές από μόνες τους δε μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν κινηθούν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιοι φορείς και μηχανισμοί.

Το ΕΚΝΚ εκφράζει καταρχάς τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον εργαζόμενο που υπέστη σοβαρό τραυματισμό και ΑΠΑΙΤΕΙ την διαλεύκανση των συνθηκών πρόκλησης του ατυχήματος καθώς και την απόδοση ευθυνών, όποιες κι αν είναι, σε όποιους και αν αναλογούν. 




Γραφείο Τύπου 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 11:48