Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 14:20

Ελικόπτερο του Στρατού επιχειρεί στα Πιέρια για τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων κατοίκων από το χωριό Καταφύγι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας απεγκλωβισμού από αέρος τεσσάρων κατοίκων που έχουν αποκλειστεί εδώ και οκτώ ημέρες στο χωριό Καταφύγι Βελβεντού. Ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού έφθασε στο χωριό παρέλαβε τους δύο κατοίκους και τους μετέφερε στο Βελβεντό. Το ελικόπτερο όπως μας ανέφερε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κοζάνης Πρόδρομος Ασλανίδης «κατευθύνθηκε σε βάση ανεφοδιασμού καυσίμων και θα επιστρέψει να παραλάβει έναν άντρα και μια γυναίκα που έχουν απομείνει στο χωριό».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού αποφασίστηκε μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν, η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Κοζάνης ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης στο χώρο όπου τα συνεργεία εκχιονισμού και οι υλοτόμοι προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο. Εκτίμησαν ότι εξαιτίας των δεκάδων δένδρων που έχουν πέσει  θα χρειαστούν αρκετές μέρες προκειμένου τα συνεργεία υλοτόμησης να τα κόψουν και να τα απομακρύνουν από το δρόμο  ώστε στην συνέχεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα να ton καθαρίσουν από το χιόνι ώστε να φθάσουν στο χωριό.  Λαμβάνοντας υπ’οψιν και το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται τις επόμενες ημέρες  αποφασίστηκε ο απεγκλωβισμός τους από αέρος. Το αίτημα διαβιβάστηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και μετά  την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου δόθηκε η εντολή ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας στρατού να αναλάβει τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

 

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ |σκ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 14:26