Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 16:51

Κοζάνη Τόπος να Ζεις: Η απαξίωση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και η απόγνωση του κ. Μαλούτα

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακολουθήσαμε τον απεγνωσμένο κ. Μαλούτα ο οποίος, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις του Χάρη Κουζιάκη για τη στάση του Δήμου στις συνεχιζόμενες

καταγγελίες για την αδιαφανή και αναξιοκρατική διαδικασία επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, κατέφυγε στην μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα. Η συμπεριφορά αυτή καταδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Μετά την αδιαφανή διαδικασία εκλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή, οι συνεχιζόμενες καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο που μεθοδεύτηκε η εκλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή πέφτουν βροχή στιγματίζοντας το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και απαξιώνοντας συνολικά τον Δήμο Κοζάνης. Παρά το σοβαρό αυτό ζήτημα, που έχει δημιουργηθεί και έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία και πανελλαδικά τον καλλιτεχνικό κόσμο, η δημοτική αρχή αδιαφορεί προκλητικά δείχνοντας σαφή δείγματα αλαζονείας.
Χθες γίναμε επίσης μάρτυρες της προσπάθειας Δημοτικοών Συμβούλων της πλειοψηφίας να απαξιωθούν φορείς όπως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών αλλά και μεμονομένων ντόπιων καλλιτεχνών και συνεργατών του ΔΗΠΕΘΕ που δικαιολογημένα παρενέβησαν, πως δήθεν θίγουν την διοικητική ικανότητα του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ. Αυτή όμως η συμπεριφορά είναι, που πείθει τελικά ότι αυτός που πρώτος απαξιώνει το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ είναι ο κ. Μαλούτας και η δημοτική αρχή, ο οποίος φαίνεται να έχει “επιβάλει” μια επιλογή που δεν στηρίχθηκε σε κάποια, έστω υποκειμενικά, καλλιτεχνικά κριτήρια και αποτελεί για μια ακόμα φορά επιβεβαίωση της ιδιοκτησιακής αντίληψης που επικρατεί στον Δήμο Κοζάνης.
Μετά από δεκαετίες σημαντικής προσφοράς στα θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, το ΔΗΠΕΘΕ σήμερα απαξιώνεται πανελλαδικά με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μαλούτα και συνένοχους τα μέλη της πλειοψηφίας και τον πρόεδρο του Δ.Σ. που λειτουργούν ως απλοί κομιστές άνωθεν εντολών.
Τέλος, ο κ. Μαλούτας στην προσπάθεια του να θολώσει τα νερά επέλεξε να μιλήσει για σκιές οικονομικού σκανδάλου και να υιοθετήσει αστήρικτες καταγγελίες και προσωπικές απόψεις κάποιων, χωρίς καμία νομική τεκμηρίωση. Θα προτείναμε στον κ. Μαλούτα να συζητήσουμε κάποια στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο για τις ανεύθυνες καταγγελίες του κ. Κέφαλου για τον προηγούμενο καλλιτεχνικό διευθυντή, αλλά και για όλες τις τρέχουσες δικαστικές εκκρεμότητες αιρετών σχετικά με θέματα οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Κοζάνης που βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης. Φιλική συμβουλή παρολαυτά στον κ. Μαλούτα να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη!
Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία, χαρές, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και περισσότερη ταπεινότητα!
Χρόνια πολλά!
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 16:55