Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 22:13

Νίκος Ανδρουλάκης από την Κοζάνη «Ζητώ καθαρή εντολή ανανέωσης»

«Ζητώ από τους 270000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν  καθαρή εντολή ανανέωσης ενότητας κα πολιτικής προοπτικής  και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές

και ηττημένοι  Νικητής θα είναι  το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη» τόνισε από την Κοζάνη δυο ημέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ,  ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο λαός επιστρέφει στην παράταξη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «εξαιτίας των κοινωνικών αδιεξόδων που δημιουργούν οι πολιτικές  της ΝΔ και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση».  

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν διχόνοια οδηγώντας την χώρα και τους πολίτες σε ψεύτικα διλλήματα».

«Η σοδιαλδημοκρατια επιστρέφει σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης «γιατί ο κάθε Ευρωπαίος  στην διάρκεια της πανδημίας κατάλαβε την αξία των συστημάτων της υγείας και της Κοινωνικής πρόνοιας. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «οι ανάγκες είναι αυτές που φέρνουν την νέα εποχή στα πράγματα και ο λαός θέλει περιμένει από το κόμμα μας να προσφέρει εκ νέου σε αυτά τα συστήματα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για στρατηγικό πλεονέκτημα που εμφανίζει να έχει η ΝΔ και εξήγησε ότι αυτό γίνεται γιατί «ένα κομμάτι της κοινωνίας φοβάται την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.  Η λύση είμαστε εμείς που μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες την προοπτική και να γίνουμε ένα ισχυρό κόμμα εξουσίας». Διευκρίνισε όμως ότι όσοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ «η πόρτα γι’αυτούς θα είναι κλειστή δεν τους χρειαζόμαστε».

Αναφερόμενος στην Δυτική Μακεδονία και στα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης άσκησε κριτική τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ που «την ξεκίνησε νωρίς και χωρίς σχέδιο» όσο και στην κυβέρνηση της ΝΔ «που προχωρά σε μια βίαιη απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να γινόμαστε μια χώρα που κάνει ως μεταβατικό καύσιμο στο ενεργειακό της μίγμα το Φυσικό αέριο». Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία ακόμη και με την νέα κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν και οι Πράσινοι το χρονικό όριο της  απολιγνιτοποίησης μεταφέρθηκε στο 2030.

Μίλησε για την ανάγκη της «σταδιακής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων,  την ανάγκη καθιέρωσης ρήτρας βιώσιμης μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές, την ρητή διασφάλιση «της αποκατάστασης των εδαφών, την δημιουργία σύγχρονων υποδομών και την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου».

Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχτηκε στην Κοζάνη μένα σύντομο χαιρετισμό η Βούλα Χριστοπούλου συμφοιτήτρια του από τα χρόνια των σπουδών στο Πολυτεχνείο του ΔΠΘ.

Σπύρος Κουταβάς

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 22:18