Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 11:18

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Αναστάτωση στην αγορά από τη στάση πληρωμών ΕΣΠΑ

Για άλλη μια φορά κατακλυζόμαστε από το αφήγημα της κυβέρνησης περί εντυπωσιακών ρυθμών ανάπτυξης, νέων επενδύσεων και εξαιρετικών οικονομικών επιδόσεων. 

Την ίδια ώρα ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς  αντιμετωπίζει τον εφιάλτη της «άτυπης» στάσης πληρωμών που έχει από το Σεπτέμβριο κηρύξει η κυβέρνηση και κινδυνεύει να στεγνώσει από ρευστό η αγορά, εν όψει μάλιστα των Χριστουγέννων. Η «προτεραιοποίηση» στις πληρωμές που επέβαλε η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στο ΕΣΠΑ οδηγούν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε «μαύρες» γιορτές και την αγορά σε μαρασμό.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πληρωμές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και πρέπει να καλυφθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς αγγίζουν το 1δις. 

Η αναφορά είναι σε συγκεκριμένες κατηγορίες που αφορούν πολλούς συμπολίτες μας, επιχειρήσεις και εργαζόμενους:

- Εργολήπτες μικρών και μεγάλων έργων που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το κύμα ανατιμήσεων σε μεταφορικά κόστη, ενέργεια και πρώτες ύλες.

- Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που περιμένουν να ανασάνουν από προγράμματα στήριξης επιχειρηματικότητας, όπως πχ  το «μικρό» πρόγραμμα covid-19 της  Περιφέρειάς μας από το ΠΕΠ ή το πρόγραμμα «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων» κ.α..

- Το ‘’Εξοικονομώ -Αυτονομώ 2020‘’, όπου από τις 37.500 αιτήσεις που έγιναν, έχουμε μόνο 80 πληρωμές.

- Το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφήνει ξεκρέμαστους τους ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών και τους εργαζόμενους τους.

Εργαζόμενοι και νοικοκυριά βρίσκονται απέναντι σε απόγνωση καθώς είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα του τέλους του έτους.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε και να μην αφήσει την αγορά να καταρρεύσει.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 11:22