Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 07:56

Η δημοτική αρχή αποφάσισε να διέρχονται τα ταξί απο το ύψος της κεντρικής πλατείας. Αιχμηρή ανακοίνωση της Κίνησης "Κοζάνη Τόπος να ζείς"

η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗς ΚΙΝΗΣΗς ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟς ΝΑ ΖΕΙς
Μετά από εισήγηση του Δημάρχου σε ένα θέμα που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο έκτακτα, εκτός ημερήσιας διάταξης και χωρίς να υπάρχει η γνωμοδότηση
των επιτροπών κυκλοφοριακού ελέγχου και ποιότητας ζωής η πλειοψηφία των τριών παρατάξεων αποφάσισε να μεταφερθεί προσωρινά η πιάτσα των ΤΑΧΙ στην οδό Τσόντζα με έξοδο των ΤΑΧΙ από την κεντρική πλατεία Νίκης (πλευρά της Εθνικής Τράπεζας) στην οδό Παύλου Μελά.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες βαψίματος της Λέσχης Αξιωματικών, συμπληρωματικά σε προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που μετέφερε την πιάτσα πιο ψηλά στην οδό Ιπποκράτους στο ύψος του Ταχυδρομείου, απόφαση που στήριξε η Κίνηση για να στηριχθεί ο κλάδος των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ.
Η Δημοτική Κίνηση διαμαρτυρήθηκε και καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου η οποία πέρα από θεσμικά παράτυπη, κατά τη γνώμη μας δημιουργεί θέματα ασφάλειας πεζών, απαξίωσης της κεντρικής πλατείας Κοζάνης, έλλειψης σεβασμού στην μελέτη και την λειτουργία της πλατείας και εκμηδενίζει κάθε προσπάθεια προηγούμενων ετών για μία βιώσιμη, φιλική και ανθρώπινη πόλη. Μια πλατεία που αγκαλιάστηκε, αγαπήθηκε και έγινε κομμάτι της καθημερινότητας από παιδιά και μεγάλους, κεκτημένα τα οποία θυσιάζονται ανεξήγητα εύκολα από την τριανδρία της Δημοτικής Αρχής.
Η Δημοτική Κίνηση διαχρονικά έδειξε δείγματα γραφής για τον σεβασμό της στον δημόσιο χώρο και την ανεμπόδιστη κίνηση πεζών, ΑΜΕΑ και παιδιών. Η αναφορά του Δήμαρχου σε προσωρινή λύση δεν μας καλύπτει, άλλωστε ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
Ασφάλεια, σεβασμός και λειτουργικότητα μπορούν πολύ δύσκολα να επιτευχθούν και πολύ εύκολα να χαθούν κύριε Δήμαρχε και συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής!
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 08:02