Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 18:27

Ξεκινούν οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Κοζάνης-Το πρόγραμμα της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, 11:00-14:00, ο Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμος Κοζάνης υλοποιούν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τη δράση:
➡️Οδηγώντας στο μέλλον με σεβασμό στο περιβάλλον και το συνάνθρωπο.
? Μαθητές από Σχολεία, θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, (τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα) & θα περάσουν από δύο σταθμούς:
☑️Στον πρώτο σταθμό συναντούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα του Δήμου Κοζάνης και μαθαίνουν για τα οφέλη της Ηλεκτροκίνησης.
☑️Στον δεύτερο σταθμό, μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο για τα προβλήματα όρασης από τον Σύλλογο Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, οι μαθητές βιώνουν την εμπειρία ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη μετακίνηση του.
?Οι μαθητές στο τέλος θα κάνουν μία συζήτηση με εκπαιδευτικούς θέτοντας τους προβληματισμούς τους πάνω σε θέματα που προσέγγισαν τη μέρα της δράσης αλλά και τις προτάσεις τους στο Δήμαρχο, ώστε να γίνει η πόλη πιο βιώσιμη.
?Επίσης, θα γίνει παρουσίαση της δράσης που προγραμματίζεται: «Ηχητικό-Φωνητικό Σύστημα ΕΚ 533 plus 2.0 Προειδοποίησης για Άτομα με προβλήματα Όρασης, Κινητικά προβλήματα & Πεζούς».