Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 16:32

ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

altΤην μείωση του ΦΠΑ στην τηλεθέρμανση Κοζάνης από 21% σε 10% ανήγγειλε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της περιοχής. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, περιελήφθησαν δύο διατάξεις που περιέχουν τα 2 από τα 3 ζητήματα που ο Δήμαρχος Κοζάνης είχε θέσει πριν από 15 μέρες στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Πρώτων η τηλεθέρμανση δεν θα υπάγεται στο αυξημένο καθεστώς του 21% ΦΠΑ αλλά όπως ισχύει και στις άλλες περιπτώσεις για την θέρμανση των κατοικιών - όπως το φυσικό αέριο και ο ηλεκτρισμός – που η τιμή του ΦΠΑ είναι μειωμένη στο 10%. Δεύτερων οι δαπάνες για την τηλεθέρμανση (αποδείξεις) να μπαίνουν στο αφορολόγητο όπως συμβαίνει και με τις δαπάνες του πετρελαίου. Το τρίτο ζήτημα που είχε τεθεί από τον κ. Μαλούτα είχε να κάνει με την μη υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ του 80% που περιλαμβάνει το τιμολόγιο ύδρευσης και ως προς αυτό το θέμα επισήμανε οτι « το ζήτημα που αφορά όλες τις ΔΕΥΑ σε σύντομο χρόνο θα τεθεί ξανά στα αρμόδια όργανα».

Αξίζει να σημειωθεί πως με την μείωση του ΦΠΑ στη τιμή της τηλεθέρμανσης τα οικονομικά οφέλη για τους Κοζανίτες θα είναι σημαντικά. Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως  «το ετήσιο επιπλέον κέρδος για τους Κοζανίτες ανέρχεται περίπου στο 1.500.000 ευρώ». Η εξέλιξη αυτή φυσικά ευνοεί και τις υπόλοιπες πόλεις που χρησιμοποιούν την τηλεθέρμανση.

«Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Παπακωνσταντίνου που επέδειξε την ευαισθησία του στα δίκαια και εύλογα αιτήματα της περιοχής μας», κατέληξε ο κ. Μαλούτας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Κοκαλιάρης έκανε λόγο για αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που δίνει πραγματική, οικονομική ανάσα στους δημότες της Κοζάνης σε μια κρίσιμη περίοδο.   

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ. Παυλίδης αναφέρθηκε πως το ποσοστό έκπτωσης τις τιμής της τηλεθέρμανσης σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου ανέρχονταν μέχρι σήμερα σε ποσοστό 45,6%. Η μείωση του ΦΠΑ όπως τόνισε θα δημιουργήσει μια συνολική έκπτωση για το δεύτερο εξάμηνο 50,6% για τους καταναλωτές.
Στέλιος Φούντογλου 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 19:36