Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 12:37

Κουκουλόπουλος: "Ο υπουργός Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις στους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης"

Ο υπουργός Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις στους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης για τον τραγέλαφο της ετεροχρονισμένης καταγραφής κρουσμάτων στην περιοχή.

Ο Περιφερειαρχης στη σημερινή συνέντευξη προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία που προκαλεί ανατριχίλα. Όταν ένα κρούσμα δεν δηλώνεται κεντρικά στον ΕΟΔΥ δεν υπάρχουν οδηγίες στο άτομο που νόσησε ούτε πολύ περισσότερο ιχνηλάτηση των επαφών του. Την ίδια στιγμή πληροφορηθήκαμε ότι τα κρούσματα που δηλώθηκαν με δίμηνη καθυστέρηση ανέρχονται ήδη σε 49 και όπως προκύπτει από τη σημερινή ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Η παρέμβαση της δικαιοσύνης , όπως αναφέρθηκε, είναι αυτονόητη ωστόσο αυτό που προέχει όλων είναι να σπάσει το ταχύτερο μια πολύ σοβαρή αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Το υπουργείο λογικά πρέπει να έχει ήδη πλήρη εικόνα για την εγκληματική αμέλεια κάποιων και κυρίως ποιοί είναι αυτοί. Η εξακρίβωση των αιτίων, η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών θέλουν το χρόνο τους, η διοίκηση όμως οφείλει να λειτουργήσει αυτοτελώς και τάχιστα ενημερώνοντας τους πολίτες για τις ενέργειες της. Με όλο το σεβασμό στο θεσμικό ρόλο του βουλευτή η άμεση ενημέρωση των πολιτών προηγείται του κοινοβουλευτικού ελέγχου τόσο γιατί αφορά τη δημόσια υγεία αλλά και γιατί αυτοί υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της αβελτηρίας του συστήματος καταγραφής. Άμεση ενημέρωση τώρα και μια μεγάλη συγνώμη χρωστάει ο κύριος Υπουργός στην τοπική κοινωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 12:42