Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 13:41

Καλλιόπη Βέττα: "Τα πρώτα αποτελέσματα της βίαιης και άδικης απολιγνιτοποίησης είναι ορατά στη Δυτική Μακεδονία - Ερώτηση για τους αυτοκινητιστές"

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τις δυσάρεστες εξελίξεις που αφορούν τους εργαζομένους στο Ορυχείο Προσηλίου και τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, δήλωσε:

«Η καταστρεπτική πολιτική της κυβέρνησης για την Δυτική Μακεδονία έχει ήδη επιφέρει τα πρώτα αποτελέσματα για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Μόλις χθες, η εταιρία που δραστηριοποιείται στο Ορυχείο Προσήλιου, ακριβώς λόγω της μειωμένης ζήτησης λιγνίτη από την πλευρά της ΔΕΗ, προχώρησε, σε πρώτη φάση, στην απόλυση 16 εργαζομένων που δούλευαν στο εργοτάξιο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 17 Σεπτεμβρίου, στη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του για το πρόβλημα, δεν είχε καμία βούληση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, αφήνοντας τους εργαζόμενους και την επιχείρηση χωρίς καμία στήριξη.

 

Την ίδια ώρα, σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει με τους αυτοκινητιστές της περιοχής του πρώην Δήμου Ελλησπόντου, οι οποίοι διαπιστώνουν δραματική μείωση του κύκλου εργασιών τους, χωρίς καμία μέριμνα από την πλευρά των αρμοδίων για την επόμενη ημέρα.

Γι΄ αυτό τον λόγο συμπληρώνουν αρκετές ημέρες κινητοποιήσεων, ενώ έπειτα από επικοινωνία μαζί τους, προχώρησα στην κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη σημαντική μείωση της εξορυκτικής δραστηριότητας στην περιοχή γεγονός που έχει σαν συνέπεια την αγωνία για το μέλλον τους.

 

Το συμπέρασμα είναι ένα. Το μέλλον για τη Δυτική Μακεδονία είναι ήδη εδώ και είναι σκοτεινό. Είναι καθήκον όλων μας να αντιδράσουμε στην ραγδαία υποτίμηση της ζωής μας»

 

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 13:44