Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 08:44

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας γιά την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί βαρύτατο πλήγμα και προσβολή, όχι μόνο ενός οικουμενικού συμβόλου του Χριστιανισμού, αλλά και ενός μνημείου

της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά ύβρη στο σύγχρονο πολιτισμό που εδράζεται στον αλληλοσεβασμό των λαών και των πολιτισμών τους. Η εμμονή της τουρκικής ηγεσίας δείχνει την περιφρόνησή της απέναντι στη διεθνή κοινότητα και την αδιαφορία της για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παγκόσμια ειρήνη.

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ενώνει τη φωνή της με τις δυνάμεις της λογικής, του πολιτισμού και της δημοκρατίας απανταχού της γης και καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης.

Αποδοκιμάζει επίσης την απόφαση αυτή  η οποία καλλιεργεί το κλίμα διχασμού και δυναμιτίζει τη συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών.

Καλεί επίσης τόσο την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκής Ένωση αλλά και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να αντιδράσει μεθοδευμένα και δυναμικά ώστε η απόφαση αυτή να ακυρωθεί και να επιστρέψει η Αγία Σοφία στο πρότερο καθεστώς, ως Μουσείο, καθώς είναι ενταγμένο στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 08:50