Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 13:31

Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων covid 19 στην ΠΕ Κοζάνης

Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στην ΠΕ Κοζάνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας

Λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου υπάρχουν 9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια όπου το ένα είναι κάτοικος Καστοριάς, τα τέσσερα δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τα τρία  είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι Σερβικής καταγωγής ο οποίος κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός τον κορονοϊό. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκες ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της δυτικής Μακεδονίας.

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα ανέρχεται συνολικά στα 36 εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, τα 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται  «συμπωματικά με ήπια  ως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος». Τρεις ασθενείς εξ αυτών νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση.  Μεταξύ των 9 νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα εφτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. Ο κ. Ρωμιόπουλος καταλήγει ότι «τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά».

Στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο που έχει ορισθεί ως νοσοκομεία αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας  νοσηλεύονται συνολικά 7 περιστατικά covid 19. Ο κ. Ρωμιόπουλος αναφέρει ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κορονοϊού».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 13:35