Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 09:07

"Οχι" Πράσσου στο διάλογο με τον Μουσουρούλη

ΟΧΙ στο διάλογο για την ερημοποίηση –«απολιγνιτοποίηση» της Δυτικής Μακεδονίας

Δεχθήκαμε πρόσκληση από την Περιφερειακή Αρχή για να συμμετέχουμε σε σύσκεψη με τον «Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ)»

 κ. Κωνσταντίνου Μουσουρούλη που θα επισκεφτεί την Περιοχή μας σήμερα, Δευτέρα 15/6/20. 

Μετά τις αποφάσεις που πήρε μόνος του, κάτω από την πίεση ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης για κλείσιμο όλης της λιγνιτικής παραγωγής και μας τις ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ, τώρα αμολήθηκαν οι «ειδικοί» για να υλοποιήσουν την «τελική λύση» που είναι η αποβιομηχάνιση και ο μαρασμός της Περιοχής μας.

Αλήθεια με ποιόν έκανε διάλογο ο κ. Μητσοτάκης; Ρώτησε τους εργαζόμενους; Το λαό της Δυτικής Μακεδονίας ή μήπως ρώτησε τους φορείς τους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Συνδικάτα, τα Επιμελητήρια;  Κανέναν δεν ρώτησε. Απλά αποφάσισε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα  του Αμερικανικού, Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κεφαλαίου κλείνοντας το λιγνίτη και την συνολική δραστηριότητα της ΔΕΗ στην Περιοχή μας.

Μήπως ενδιαφέρθηκε για τις επιπτώσεις (Περιβαλλοντικές- Εργασιακές-  Οικονομικές) που θα έχει η απόφασή του για την Περιοχή, για τη ΔΕΗ για την Ηλεκτρική Ενέργεια και την οικονομία Γενικότερα; ΟΧΙ!!! Απλώς παπαγαλίζει ότι του υπαγορεύουν τα οικονομικά συμφέροντα και αντί για θέσεις εργασίας μας λέει κυνικότατα πως «Κάτι θα βρουν να κάνουν κι αυτοί….»

Σε ότι αφορά τον απεσταλμένο του Πρωθυπουργού κ. Μουσουρούλη, ο οποίος ονομάστηκε από τα συμφέροντα «ο Τσιόρδας της απολιγνιτοποίησης» (λες και ο λιγνίτης είναι ότι και ο Covid-19) του απαντάμε ότι Ευχαριστούμε δε θα πάρουμε!

Δεν συμμετέχουμε σε ένα διάλογο για τον τρόπο αφαίρεσης 40.000 θέσεων εργασίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού της Δυτικής Μακεδονίας! Δεν συμμετέχουμε σε διάλογο για τον τρόπο ερημοποίησης της Περιοχής και της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν συμμετέχουμε σε έναν προσχηματικό διάλογο που γίνεται απλώς για να επικυρώσουμε τις προειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης και των Επιχειρηματικών Ομίλων.

Αλήθεια ποιόν ρώτησαν η RWE η Siemens, η ΤΕΡΝΑ και οι άλλες πολυεθνικές όταν ανακοίνωναν κατασκευή φαραωνικών φωτοβολταικών  και άλλων έργων στις αποθέσεις των πρώην ορυχείων που δικαιωματικά ανήκουν στο λαό της Περιοχής μας;

Δηλώνουμε πως θα συμμετέχουμε σε έναν άλλο διάλογο που είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεσα για το μέλλον της Περιοχής και της ΔΕΗ. Έναν διάλογο με τους εργαζόμενους και το λαό της Περιοχής για την οργάνωση της αντίστασης στα καταστροφικά σχέδια του κεφαλαίου και της Κυβέρνησης. Έναν διάλογο που θα συμμετέχουν όλοι οι μαζικοί φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Κοζάνη 15/6/2020

Στέφανος Πράσσος  

Μέλος του Π.Σ. Εκπρόσωπος της «Αριστερής Συμπόρευσης για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία»

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 09:12