Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 11:27

Λ Ιωαννίδης: "Casus Belli" για την περιοχή εαν η ΔΕΗ εκμεταλλευτεί τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις χωρίς την τοπική κοινωνία

Με ένα αιχμηρό σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο fb  ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτερης Ιωαννιδης αναφέρεται στο πιθανό ενδεχόμενο η ΔΕΗ να δεσμεύσει απαλλοτριωμένες εκτάσεις

χωρις την συμμετοχή η δοαβούλευση της τοπικης Κοινωνίας. 

Αν η ΔΕΗ σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις χωρίς την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και μόνο για δικό της όφελος, θα πρέπει να είναι ‘Casus Belli’.

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα από τη βάση δεδομένων της ΡΑΕ όπου φαίνεται η ΔΕΗ να επιδιώκει να δεσμεύσει ΟΛΗ την έκταση των ορυχείων σε Κοζάνη – Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο ώστε να λάβει άδεια παραγωγής ενέργειας από Φωτοβολταικούς Σταθμούς.

Διαφαίνεται πως για το σύνολο των απαλλοτριωμένων εκτάσεων η ΔΕΗ σκοπεύει να τα αξιοποιήσει μόνο για δικό της όφελος,
χωρίς συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας,
χωρίς τον αναγκαίο συμμετοχικό σχεδιασμό,
χωρίς διάθεση για σωστές αποκαταστάσεις (?)
χωρίς πρόθεση να υπάρξει ένας σχεδιασμός που θα ενσωματώνει τις αναγκαίες τοπικές, αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες.

Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, αυτό δεν αποτελεί δίκαιη μετάβαση και ούτε είναι μια πρακτική που συνηθίζεται στις σοβαρές Ευρωπαϊκές χώρες.

Σίγουρα επίσης δεν αποτελεί ένδειξη σεβασμού σε έναν τόπο, που προσέφερε τόσα πολλά σπαταλώντας τους φυσικούς της πόρους και σήμερα καλείται να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο σχεδιασμός γι αυτές τις εκτάσεις δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον ξενοδόχο και για την περιοχή μας αυτό θα πρέπει να είναι ‘Casus Belli’.