Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 16:59

Σε τρείς ημέρες «φεύγει» πρώτη ποσότητα Κρόκου για την Κίνα

Η πρώτη ποσότητα Κρόκου που θα εξαχθεί στην Κίνα φεύγει τις επόμενες ημέρες από τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

Ολοκληρώνονται οι τελευταίες γραφειοκρατικές διατυπώσεις και σε λίγες ημέρες ο Κρόκος Κοζάνης μέσω του αντιπροσώπου που έχει ο Συνεταιρισμός, θα βρεθεί αρχικά σε ορισμένα ειδικά καταστήματα διατροφής στην Κίνα. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού  Βασίλης Μητσόπουλος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων εξήγησε ότι πρόκειται για μικρή ποσότητα συνολικά  1Kg σε συσκευασίες του 1 g που αρχικά εξάγεται σε πιλοτικό στάδιο προκειμένου να ελεγχθούν  όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας στην συγκεκριμένη χώρα. Ένας επιπλέον λόγος όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού είναι ότι «ο κρόκος είναι ακριβό μπαχαρικό και δεν θα ήταν επιθυμητό ως πρώτη φορά να ρισκάρουμε μεγάλες ποσότητες».  Ανέφερε ότι «μετά από σκληρή δουλειά γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο των παραγωγών, να βλέπουν το προϊόν τους να ταξιδεύει σε άλλες αγορές» και συμπλήρωσε ότι σταθερή επιδίωξη του Συνεταιρισμού είναι «να αποκτήσει μερίδιο αγοράς στην συγκεκριμένη χώρα».

Κάλεσε τους παραγωγούς να δείξουν υπευθυνότητα στο προϊόν που παραδίδουν στον συνεταιρισμό καθώς και μεγαλύτερη προσοχή σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διαλογής του  προϊόντος, καθότι ο Κρόκος Κοζάνης θα υπόκειται σε συνεχείς ελέγχους από τις Κινεζικές υπηρεσίες τροφίμων.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 17:02