Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 20:46

Η διαδικτυακή συνέντευξη Κασαπίδη: Στα δύσκολα "κρύφτηκε" πίσω απο τον ΕΟΔΥ. "Λειτουργούμε με τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων"

του Σπύρου Κουταβα

Πίσω από τις επιτελικές αρμοδιότητες του ΕΟΔΥ»κρύφτηκε» ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στην πρώτη του διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ

της περιοχής, προσπαθώντας να απαντήσει στα καταιγιστικά ερωτήματα των δημοσιογράφων  ως προς το έλλειμμα  διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης της περιφερειακής αρχής.

Στο θέμα της "διαχείρισης" των πολιτών που έρχονταν από περιοχές της Ευρώπης, δήλωσε ότι κάθε φορά ενημερώναμε τον ΕΟΔΥ για το τι πρέπει να κάνουμε.

«Λειτουργούμε με οδηγίες των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας, δεν ισχύει ότι αδρανήσαμε καθ’ότι ακολουθούμε τις υποδείξεις τους»  ανάφερε ο  Περιφερειάρχης απαντώντας στο θέμα της αντιμετώπισης των κρουσμάτων σε Δαμασκηνιά και Καστοριά.

Τα περισσότερα ερωτήματα τέθηκαν  για την Καστοριά, για το εάν θα τεθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.  Το vetonews με αφορμή την σκληρή κριτική που δέχεται από  μέλη του Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης η νοσοκομειακούς γιατρούς της Καστοριάς για  την απουσία τους από τα γεγονότα της υγειονομικής κρίσης και το εάν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Καστοριανούς και να τους πει με ειλικρινά για τα όσα έχει κάνει η όχι για την περιοχή,  ο Γ. Κασαπίδης υπεραμύνθηκε των επιλογών του, δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή «συνεργάζεται με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και τα μέλη του  ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου που είναι ενεργά»{ και ότι «δεν έχει ακούσει κάποια κριτική  από αυτούς» ενώ αναρωτήθηκε από προκύπτει η αντίθεση των Ιατρών.

Προφανώς απαντώντας σε όσους του καταλογίζουν ότι έχει εγακταλείψει την Καστοριά και αφήνοντας μόνο του τον Δημήτρη Σαββόπουλο δήλωσε ότι «εχει την σύμφωνη γνώμη μου και την υποστήριξη μου η πρόταση της αντιπεριφέρειας Καστοριάς να κηρυχτεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».  Ανέφερε ότι η Περιφέρεια στήριξε τα νοσοκομεία της περιοχής και ειδικότερα της Καστοριάς με υγειονομικό υλικό και ότι έχει αποφασίσει να καλύψει με δαπάνες της την διαμονή πληρώματος του ΕΚΑΒ που θα σταθμεύει στην Καστοριά για τις έκτακτες ανάγκες των διακομιδών.

Σε ότι αφορά την αγορά του μηχανήματος που θα μπορεί να γίνεται ο έλεγχος δειγμάτων για τον καρονοϊό, δήλωσε ότι η περιφέρεια θα δώσει 50.000 € και το μηχάνημα θα εγκατασταθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Θα μπορεί να κάνει έλεγχο 100 δειγμάτων ημερησίως και θα συμβάλλει σημαντικά στην διευκόλυνση του έργου των γιατρών των νοσοκομείων.

Μετέφερε τις εκτιμήσεις της πολιτείας που θέλουν την έξαρση του φαινόμενου να γίνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει στιγμιαία κορύφωση των περιστατικών προκειμένου να αντέξει το σύστημα περίθαλψης της περιοχής μας.

Στην συνέντευξη τύπου έλαβαν μέρος:  ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Ηλίας Τοπαλίδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Θεόδωρος Κεραμάς, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Χαρίσιος Γκοβεδάρος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πρόδρομος Ασλανίδης.