Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 16:11

Ενθαρρυντικά στοιχεία για την πρώτη μέρα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας

Χθες ήταν η πρώτη ημέρα έναρξης των διαδικτυακών μαθημάτων του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας τόσο στον προπτυχιακό όσο και στον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών.

Η συμμετοχή των φοιτητών στις 7 Σχολές και στα 22 Τμήματα που διαθέτει το πανεπιστήμιο ήταν υψηλή και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί για τον συντονισμό και την υποστήριξη της Ακαδημαϊκής κοινότητας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη συμμετοχή στη δια ζώσης διδασκαλία. Την πρώτη μέρα έναρξης των προπτυχιακών μαθημάτων έγιναν 160 παρουσιάσεις με μέσο ορο διάρκειας τα 89 λεπτά. Το πληροφοριακό σύστημα του πανεπιστημίου κατέγραψε την έναρξη του πρώτου μαθήματος στις 8.12 πμ και την λήξη στις 20.20 μμ. Ο μέσος όρος αριθμού συμμετεχόντων ήταν 104 φοιτητές  ενώ ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης διδασκαλίας μαθημάτων στις ψηφιακές τάξεις ήταν 40.  

Ο Πρύτανης του ΠΔΜ καθηγητής Θόδωρος Θεοδουλίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος και πρόσθεσε ότι «η μετάβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία ξεκίνησε συντεταγμένα και για τα 22 Τμήματα του Πανεπιστημίου μας, με το σύνολο των καθηγητών του Ιδρύματος να αγκαλιάζει το εγχείρημα και να ανταποκρίνεται επιτυχώς στην πρόκληση». Δήλωσε αισιόδοξος για τα μαθήματα των επόμενων ημερών λέγοντας  ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αφού θα έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα της πρώτης φοράς».

Τέλος, ανέφερε ότι συγκροτείται επιτροπή για την διασφάλιση ποιότητας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενώ η ίδια ομάδα θα συλλέξει όλες τις πληροφορίες η παρατηρήσεις από τους διδάσκοντες τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές με στόχο την βελτίωση του συστήματος ώστε στο άμεσο μέλλον το πανεπιστήμιο να την χρησιμοποιήσει πιο εκτεταμένα στην ακαδημαϊκή διδασκαλία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 16:26