Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 14:42

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης: "Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει να οδηγήσει τη Δυτική Μακεδονία σε «ξαφνικό θάνατο»".

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει να οδηγήσει τη Δυτική Μακεδονία σε «ξαφνικό θάνατο».

Αυτό θα συμβεί εάν εφαρμοσθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ έως το 2023.

Η βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής θα φέρει νέα αποβιομηχάνιση με κάθετη πτώση του ΑΕΠ και κυρίως του διαθέσιμου εισοδήματος της περιφέρειας και θα συνοδευτεί με εκτόξευση της ανεργίας, εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, ερημοποίηση και  εγκατάλειψη της περιοχής.

Το βαρύ αυτό τίμημα θα πληρώσει η πολύπαθη περιοχή μας, που δεκαετίες ολόκληρες έδωσε τα πάντα για την ανάπτυξη της χώρας. Σήμερα η ΝΔ μας ανταμείβει με την «αβάσταχτη ελαφρότητα» των πολιτικών της άμεσης απολιγνιτοποίησης.

Οι πολιτικές αυτές μόνο αθώες δεν είναι. Δε μπορούν να κρυφθούν πίσω από τις δεσμεύσεις της χώρας από την ΕΕ.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην αντικατάσταση ενός αποδεκτού από την ΕΕ στρατηγικού ενεργειακού σχεδιασμού και θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο φυσικό αέριο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην περιοχή που θα αντιμετωπίσει έναν κοινωνικοοικονομικό Aρμαγεδώνα.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν συμβαίνει αυτό που θέλουν να επιβάλουν στη Δυτική Μακεδονία.

Ο υπουργός ενέργειας στην Πτολεμαΐδα, κρυπτόμενος πίσω από διμοιρίες ΜΑΤ εξήγγειλε ουσιαστικά το ιστορικό τέλος αυτής της περιοχής.

Δεν μπορεί τέτοιες προτάσεις να γίνουν αποδεκτές.

Δεν μπορεί να αποφασιστεί το μέλλον της περιοχής χωρίς την πρόταση να διαμορφώσει η τοπική κοινωνία.

Χαιρετίζουμε τη στάση των Δημάρχων, που γύρισαν την πλάτη στο μονόλογο του Υπουργού. Πρέπει να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Να διαμορφώσουν την πρόταση των τοπικών κοινωνιών για το μέλλον.

Αυτοδιοίκηση, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς, συνδικάτα, πολίτες, δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κανένα να ορίσει το μέλλον τους. Πολύ περισσότερο που η ΕΕ προτίθεται να στηρίξει σχέδια τοπικών κοινωνιών και όχι κεντρικών κυβερνήσεων.

Ο αγώνας τώρα αρχίζει.

Για την αναπτυξιακή προοπτική αυτού του τόπου αλλά και για τα οφειλόμενα δεκαετιών.

Και αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε ενωμένοι, οι πολίτες και οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 14:45