Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 10:39

Κοζάνη: Με προβλήματα η διέλευση των φορτηγών στην γέφυρα Σερβίων, πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας

Ουρές φορτηγών και βαρέων οχημάτων ειδικά προς το ρεύμα Σέρβια – Κοζάνη που ξεπερνούν τα δύο χλμ και φθάνουν έως την διασταύρωση του Βελβεντού,

υπάρχουν εδώ και κάποια ώρα από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης.  Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και η διέλευση των φορτηγών γίνεται με αργούς ρυθμούς αφού έχει μειωθεί τόσο η ταχύτητα διέλευσης της γεφύρας στα 40 χλμ όσο  και ο αριθμός των φορτηγών που θα βρίσκονται στην γέφυρα την ιδία χρονική στιγμή. Η απόφαση προβλέπει την διέλευση κάθε φορά μόνο ενός φορτηγού οχήματος µε ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης προβλέπει, την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων άνω των 50 τόνων.

Σύμφωνα με τον διοικητή της τροχαίας Φίλιππο Ζουρνατζή η απόφαση εφαρμογής του μέτρου θα διαρκέσει έως τις 15- 02-2020, διάστηκα στο οποίο θα εκδοθεί απόφαση από την αρμόδια Υπηρεσία για τον καθορισµό του ανώτατου επιτρεπόµενου ορίου ταχύτητας και τον περιορισμό κυκλοφορίας οχηµάτων άνω των 50 τόνων µε παράλληλη τοποθέτηση της σχετικής σήµανσης. Ο κ. Ζουρνατζής επεσήμανε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε το πρωί στο ρεύμα προς Κοζάνη από βαρεία οχήματα που  μεταφέρουν κάρβουνο και κατευθύνονται προς τους σταθμούς παραγωγής της  ΔΕΗ και εκτίμησε ότι το ίδιο φαινόμενο θα .επαναληφθεί το μεσημέρι όταν τα οχήματα θα επιστρέφουν για να ανανεώσουν το φορτίο τους.

Στις δύο εισόδους της Γέφυρας υπάρχουν περιπολικά της τροχαίας που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των φορτηγών ενώ επιδίωξη είναι να τοποθετηθεί ηλεκτρονική σήμανση που να ενημερώνει έγκαιρα τους οδηγούς για την κυκλοφοριακή κατάσταση στην γέφυρα.

Τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρας Σερβίων ζήτησε με έγγραφο του από την Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε τεχνικός εμπειρογνώμονας όπου διαπίστωσε κάθετες μετακινήσεις στους προβόλους ορισμένων στοιχείων όπου στηρίζεται το κατάστρωμα της γεφύρας. Το θέμα έχει θέσει σε συναγερμό τις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ενώ ετοιμάζεται μελέτη για τα πρώτα μέτρα άμεσης παρέμβασης στο πρόβλημα.

Η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, μήκους 1.372 μέτρων. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 16 Μαρτίου 1972 και ολοκληρώθηκε το 1976. Η γέφυρα κατασκευάσθηκε πάνω στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα, όπου δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των υδροηλεκτρικών φραγμάτων της ΔΕΗ η λίμνη Πολύφωτου, μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας.

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 10:41