Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 13:32

Έπεσαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Καστοριάς για τον Σταυρό

ΦΩΤΟ απο http://mpetskas.com/?p=56741 ΦΩΤΟ απο http://mpetskas.com/?p=56741

Εκατοντάδες Καστοριανοί αλλά και πολλοί επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού των υδάτων. 

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ μόλις έψαλε το «εν Ιορδάνη» πέντε τολμηροί κολυμβητές αψηφώντας το κρύο και τους ισχυρούς ανέμους «έπεσαν»  στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Σταυρό.

Στην χιονισμένη Φλώρινα ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο στα νερά του γραφικού Σακουλέβα, όπου μια μεγάλη παρέα από τολμηρούς Ρομά κράτησαν την παράδοση και βούτηξαν  στα παγωμένα νερά του ποταμού  για να πιάσουν τον Σταυρό.

Στο Δήμο Πρεσπών ο αγιασμός των υδάτων έγινε στο παραλίμνιο χωριό Μικρολίμνη όπου ο 15 χρονος  Αυγουστίνος ήταν αυτός που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και βούτηξε στα νερά της Μικρής Πρέσπας.

Στην Κοζάνη ο αγιασμός των υδάτων έγινε στην λίμνη Πολυφύτου από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, όπου εξι νεαροί, μεταξύ αυτών και ένα κοπέλα,  βούτηξαν στα νερά της λίμνης για να πιάσουν το σταυρό.

Στο Δήμο Βοϊου ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, έριξε τον σταυρό από το  γεφύρι του Ανθοχωρίου που συγκαταλέγεται  στα ωραιότερα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια της δυτικής Μακεδονίας. 

Στο δήμο Αργους Ορεστικού Καστοριάς 13 νεαροί αψήφησαν τοι κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα για να πιάσουν το Σταυρό.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ| Σ ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 13:34