Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 10:10

Επεισόδιο στην Αιανή ανάμεσα σε ανήλικους πρόσφυγες και νεαρούς κατοίκους του χωριού, εισβολή "μαινόμενου όχλου" στο ξενοδοχείο απείλησαν το προσωπικό της δομής

του Σπύρου Κουταβα

Επεισόδιο ανάμεσα σε ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν σε δομή της Αιανής και σε παρέα νεαρών κατοίκων έγινε χθες αργά το βράδι,

με αποτέλεσμα ένας νεαρός κάτοικος του χωριού να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Κοζάνης. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο παρέες των νεαρών συναντήθηκαν στο χώρο του δημοτικού σχολείου. Ανάμεσα τους υπήρξε ένα φραστικό επεισόδιο με αποτέλεσμα οι δύο παρέες να έρθουν στα χέρια. Το γεγονός διαδόθηκε γρήγορα στο χωριό και αμέσως ομάδα κατοίκων σε ένδειξη διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκε έξω από το χώρο της δομής φιλοξενίας, ενώ ορισμένοι από αυτούς εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο  απείλησαν το προσωπικό βάρδιας και σύμφωνα με τα στελέχη τής δομής κτύπησαν κάποιον πρόσφυγα που  εκείνη την ώρα κοιμόταν στο δωματιό του.

Ο 18 άχρονος κάτοικος της Αιανής, προσκομίστηκε στα επείγοντα του  νοσοκομείου σε κατάσταση μέθης και σύμφωνα με τον διοικητή Γιώργο Χιωτίδη «έγιναν οι απαραίτητές  εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς να δείξουν κάποιο πρόβλημα» και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και μόνο στην Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Κοζάνης.

  Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χθεσινοβραδινό συμβάν βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα Κοζάνης και δίδουν μαρτυρικές καταθέσεις. Οι νεαροί πρόσφυγες φέρεται ότι αναγνώρισαν στην αστυνομία νεαρό από την Κοζάνη που συμμετείχε στα χθεσινά επεισόδια ο οποίος έρχεται στην Αιανή και μαζί με άλλους πρωτοστατεί σε λεκτικές προκλήσεις εις βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews πριν από μια βδομάδα έχει καταγραφεί στα συμβάντα της αστυνομίας παρόμοιο περιστατικό που δεν είχε όμως συνέχεια χάριν στην έγκαιρη παρέμβαση περιπολικού της αστυνομίας που βρέθηκε στο σημείο όπου συμμετείχε και πάλι ο νεαρός από την Κοζάνη. Καταθέσεις για την εισβολή των θερμόαιμων στους εσωτερικούς χώρους και τα υπνοδωμάτια του ξενοδοχείου, τις απειλές που δέχθηκαν από τον μαινόμενο όχλο έχουν δώσει και όλοι οι υπάλληλοι της δομής που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο ξενοδοχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 10:31