Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 14:30

Τι δηλώνουν για την επόμενη μέρα οι νέοι δήμαρχοι που εκλέχτηκαν στην δυτική Μακεδονία

του Σπύρου Κουταβα

Από την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση του β γύρου των εκλογών στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της  δυτικής  Μακεδονία επανεκλέχθηκε μόνο ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης

 ο οποίος νίκησε με 55,74% τον Δημοσθένη Κουπτσίδη που έλαβε 44,26%.  Ο κ. Δασταμάνης τόνισε ότι σε αυτήν την εκλογική μάχη «κέρδισε η σοβαρότητα, η εντιμότητα, η καθαρότητα και ότι θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς του παρελθόντος». Παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν έγιναν  λάθη, υποσχέθηκε ότι διορθωθούν για να πάει ακόμη ένα βήμα ,μπροστά το τόπος, Προανήγγειλε ότι θα συνεργαστεί με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που έχουν εκλεγεί σε όλους τους χώρους στο νέο δημοτικό συμβούλιο «χωρίς αποκλεισμούς για το καλό των δημοτών».

Την υπόσχεση, ότι με κορμό την ΕΝΟΤΗΤΑ, τον ισχυρότερο συνδυασμό στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, «θα δημιουργήσουμε μια ευρύτερη συσπείρωση, που σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στον δήμο, θα οδηγήσει την Κοζάνη σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία» έδωσε ο νέος δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, που κέρδισε με 55,41% τον σημερινό δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη που έλαβε 44,59. Ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι «ξεκινάμε από αύριο  τις επαφές, και τις ενημερωτικές συναντήσεις ώστε από την πρώτη του Σεπτέμβρη μαζί με τους πολίτες να είμαστε έτοιμοι, να ξεκινήσουμε τη νέα πορεία για τον Δήμο μας»  Απεύθυνε ενωτικό κάλεσμα στους πολίτες επισημαίνοντάς ότι «Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης για την πόλη» και ότι η αλλαγή που γίνεται στον Δήμο δίνει τη δυνατότητα «να βάλουμε νέες βάσεις και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την ανάκαμψη του τόπου μας».

Ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης είναι ο νέος Δήμαρχος Καστοριάς, που εξελέγη με 62,37% έναντι 37,63% που έλαβε η αντίπαλός του Αικατερίνη Σπύρου. Στο μήνυμά του απεύθυνε πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες της Καστοριάς λέγοντας ότι «ήρθε η ώρα να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας», τόνισε ότι «στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωρούν αντιπαλότητες» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεσμευόμαστε να δουλέψουμε σκληρά για να  πετύχουμε αυτή την προσπάθεια».  Ο κ. Κορεντσίδης κατέληξε ότι η χθεσινή νίκη «δεν είναι μόνο νίκη δική μας. Είναι νίκη της Καστοριάς και ανήκει σε όλους τους πολίτες του δήμου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς είναι ο δήμαρχος Εορδαίας που έλαβε 53,37% έναντι 46,63 που έλαβε η αντίπαλός του Αθηνά Τερζοπούλου.  Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ δήλωσε ότι «θα διοικήσουμε τον Δήμο Εορδαίας με δικαιοσύνη, χωρίς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των συμπολιτών μας, αφήνοντας πίσω το διχασμό και τη μισαλλοδοξία». Απαντώντας προφανώς στις επιθέσεις που δέχτηκε από τους αντιπάλους του κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τόνισε ότι εμείς επιλέγουμε να χτίσουμε την Πτολεμαΐδα και τοις κοινότητες που ονειρευόμαστε με τις πέτρες που μας πέταξαν δείχνοντας εμπιστοσύνη και σεβασμό στις αστείρευτες δυνάμεις του τόπου μας.