Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 12:23

'Καμπάνα' με πέντε μήνες φυλάκιση στην πρώην ταμία του δήμου Κοζάνης - Αθώοι οι άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι

Ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην υπόθεση του χρηματικού εντάλματος 70.000 € που πληρώθηκε από την Καίτη Παγώνη πρώην ταμία του δήμου Κοζάνης στον Εργολάβο Γιώργο Γαϊτάνη,

με κατηγορούμενους την πρώην ταμία τον πρώην δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα την πρώην αντιδήμαρχοί Οικονομικών  Νούλα Τουμπουλίδου τον Εργολάβο και τον πρώην συνεργάτη του Δήμου Απόστολο Τσολάκη.

Το δικαστήριο έκρινε ενοχη την πρώην ταμία του δήμου για το αδίκημα της "παράβασης καθήκοντος" και την καταδίκασε σε 5 μήνες φυλάκιση. Επίσης το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες της "ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος" τον πρώην δήμαρχο, την πρώην αντιδήμαρχο, και τον συνεργάτη του δήμου.

Το δικαστήριο έγινε μετά από μήνυση που άσκησε τόσο στην πρώην ταμία του δήμου όσο και στους υπευθύνους της τότε δημοτικής αρχής Κοζάνης ο εκκαθαριστής της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Πιο συγκεκριμένα η Τράπεζα στράφηκε εναντίον της δημοτικής αρχής Κοζάνης και της ταμία γιατί ενώ είχαν στα χέρια τους ενεχυριασμένη εκχώρηση προς την Τράπεζα  ύψους 70.000 € από ενταλματοποίηση πληρωμής από τον δήμο Κοζάνης ενώ ο τελευταίος ενώ δεν έπρεπε πλήρωσε τον Εργολάβο και όχι την τράπεζα. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ακόμη και τα πολιτικά πρόσωπα , αλλά ασκήθηκε Έφεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί η αστική απαίτηση ύψους 70.000 € της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας εναντίον του δήμου Κοζάνης και όπως όλα δείχνουν και ισχυρίζονται οι εμπλεκόμενες πλευρές η υπόθεση αναμένεται να κερδηθεί για την τράπεζα και ο δήμος Κοζάνης για δεύτερη φορά να υποχρεωθεί να  πληρώσει το χρηματικό ένταλμα.

Το ερώτημα  είναι θα υποχρεωθεί κάποιος να καταβάλει το αντίτιμο των 70.000 € η θα το πληρώσουν οι δημότες της πόλης;

Σ. Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 15:30