Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 15:13

Καταγγελία εργαζομένων: Επτά έως τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι 24 εργαζόμενοι στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Σερβίων Βελβεντού

Απλήρωτοι από διάστημα επτά έως και τεσσάρων  μηνών, είναι 24 εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερβίων Βελβεντού. Με καταγγελία τους που κοινοποίησαν στην δημοτική αρχή και τον δήμαρχο

Αθανάσιο Κοσματόπουλο, στον πρόεδρο της Κοινωφελούς επιχείρησης Φώτη Ζυγούρη και στα ΜΜΕ της περιοχής,  δηλώνουν "αγανακτισμένοι για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει" και χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη, ότι "έχουν έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής απέναντι στην δημοτική αρχή" ενώ καλούν κάθε αρμόδια αρχή της πολιτείας "να παρέμβει ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους".  Ανάμεσα στους 24 απλήρωτους εργαζόμενους περιλαμβάνονται και πέντε ΑΜΕΑ που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου και είναι απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ο προϊστάμενος της Οικονομικής διεύθυνσης του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, τους διαβεβαίωσε ότι έχουν  καταβληθεί χρηματοδοτήσεις από το Δήμο στην Κοινωφελή επιχείρηση και που ανέρχονται μόνο για το 2018 στις 275.000 € όταν η μισθολογική δαπάνη προσωπικού δεν ξεπερνά τα 110.000 €.

Ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος μιλώντας στο vetonews.gr επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των εργαζομένων και δήλωσε ότι έχει μιλήσει σε συναντήσεις μαζί τους για την διευθέτηση του προβλήματος ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος «αδυνατεί να παρέμβει άμεσα στο θέμα» γιατί η Κοινωφελής Επιχείρηση είναι ξεχωριστό Νομικό πρόσωπο και διευθύνεται από τον  πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο που λαμβάνει  αποφάσεις. Δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου να φέρει στο σώμα ως θέμα ημερήσιας διάταξης «την λήψη απόφασης για διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα τόσο της Κοινωφελούς επιχείρησης όσο και του Νομικού προσώπου του Δήμου»  πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου όπως εξήγησε «θα αναγκαστώ να προσφύγω στα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Εσωτερικών, στην Αποκεντρωμένη διοίκηση, όσο και στις αρμόδιες δικαστικές αρχές γιατί ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν στους δύο οργανισμούς φαίνονται πολύ περίεργα».

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι η δημοτική επιχείρηση του δήμου έχει οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσαν να μην διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα και να μην μπορεί να εισπράξει χρήματα από προγράμματα που επιχορηγούν μέρος της μισθοδοσίας των παραπάνω εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της κοινωφελούς Επιχείρησης Φώτης Ζυγούρης  παραδέχθηκε ότι η δημοτική επιχείρηση δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα και για το συγκεκριμένο πρόβλημα όσο και τις οφειλές μισθών στους εργαζόμενους έριξε τις ευθύνες στο δήμο που δεν έχει καταβάλει τις οφειλόμενες χρηματοδοτήσεις. Όπως ισχυρίστηκε εάν ο δήμος προχωρήσει στην καταβολή της επιχορήγησης «μπορούμε να εξοφλήσουμε έως τέλος του μήνα τους εργαζόμενους».

Τέλος οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ενώ οι ίδιοι παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι στην σελίδα της διαύγειας της Κοινωφελούς επιχείρησης  δημοσιεύτηκαν αποφάσεις όπου ο πρόεδρος της επιχείρησης  λαμβάνει την μισθολογική του αποζημίωση για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Σπύρος  Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 19:14