Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 13:21

Κορυφώνονται οι δράσεις για την Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας- Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και μεγάλη γιορτή λήξης στην Κοζάνη

Κορυφώνονται σήμερα οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης για την  Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας- Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και μεγάλη γιορτή λήξης

Με ενεργή συμμετοχή παιδιών συνεχίστηκαν οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης για την  

Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας την Πέμπτη 20/9 και Παρασκευή 21/9. Την Πέμπτη 20/9, οι θεατρολόγοι του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης κα Αποστολίδου Δέσποινα, κα Δεληογλάνη Ρία και κα Καβακίδου Αλεξία,  ταξίδεψαν στον κόσμο του θεάτρου μαθητές του Δημοτικού Σχολείου "Χαρισιος Μούκας".

 Μέσα από ένα πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι της κας Μπατάνη Μαρίας, τα παιδιά μπήκαν στη θέση οδηγών ποδηλάτων, λεωφορείων αλλά και πεζών και αντιλήφθηκαν τους διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης.

Την Παρασκευή 21/9, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Δεσποτίδης Κων/νος έφερε σε επαφή με το ΣΒΑΚ μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης σε μια ενδιαφέρουσα ομιλία.

Στη συνέχεια, μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης περπάτησαν σημαντικές διαδρομές στο κέντρο της πόλης.

Συνοδεία της  καθηγήτριάς τους κας Παπαδέλη Ελευθερίας και ομάδας του Δήμου, κινήθηκαν πεζοί από το Δημαρχείο προς το νέο κτίριο της ΚΔΒΚ και τον Δημοτικό Κήπο χρονομετρώντας την διαδρομή τους. Στη συνέχεια από την ΚΔΒΚ προς τον ΟΣΕ όπου προβλέπεται η δημιουργία βιοκλιματικού πάρκου αλλά και από τον ΟΣΕ προς το Δημαρχείο μέσω της οδού Ολύμπου η οποία ανήκει στην περιοχή ανάπλασης. Οι χρόνοι που κατέγραψαν τα παιδιά θα χρησιμοποιηθούν σε πίνακα ενδείξεων που θα έχει ως σκοπό να ενημερώνει τους επισκέπτες της πόλης που επιθυμούν να κινηθούν πεζοί.

Οι δράσεις του Δήμου κορυφώνονται το Σάββατο 22/9, με την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και την λήξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στις 18.00 στην Πλατεία Νίκης με κίνηση, χορό και παιχνίδια για τα παιδιά.

Σάββατο 22-9-2018 ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλη την ημέρα οι διαδρομές με τα mini bus της πόλης θα είναι δωρεάν για όσους τους πολίτες.

Πρωί-Μεσημέρι

Τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων που διέρχονται από την οδό Γκέρτσου θα περνάνε με αυξημένη συχνότητα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο της παρακίνησης των πολιτών για χρήση λεωφορείων, ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Η πόλη στη σκηνή» θα συντροφεύουν τους επιβάτες διαβάζοντας τους διηγήματα.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα Αστικά Κοζάνης το ΔΗΠΕΘΕ

Απόγευμα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο θα πεζοδρομηθεί τμήμα των κεντρικών οδών Π. Μελά και Μακεδονομάχων από τις 16.00 μέχρι και τις 21.00.

18.00 Πλατεία Νίκης «Λήξη της Εβδομάδας Κινητικότητας»

Γυμναστήρια της πόλης θα κινηθούν στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας υπό το συντονισμό του youtuber Τολη Τσιρούδη.

Θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων του διαγωνισμού selfie με έπαθλο 2 ποδήλατα.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 13:24