Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 08:55

Στο εργοτάξιο του ΤΑΡ οι μηχανικοί του ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας

Επίσκεψη μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας σε εργοτάξια του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP

 Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 διοργανώθηκε από το ΤΕΕ/ΤΔΜ ενημερωτική- επιμορφωτική επίσκεψη στα εργοτάξια κατασκευής του αγωγού TAP στο Δήμο Καστοριάς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του για μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην ευρύτερη περιοχή που παρουσιάζουν ιδιαίτερο κατασκευαστικό και συγχρόνως διαχειριστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον.

Μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ/ΤΔΜ, αφού έλαβαν την υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας για επισκέπτες, παρακολούθησαν αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση από εξειδικευμένο προσωπικό του TAP των σταδιών κατασκευής του έργου, των διαφόρων μεθόδων κατασκευής, την πρόοδο αποπεράτωσης του αγωγού στο νομό Καστοριάς.

 

Κατόπιν και αφού προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό  (Μέτρα Ατομικής Προστασίας) ξεναγήθηκαν σε εργοτάξια του αγωγού:

 

  • σε «αυλή» συγκέντρωσης σωληνώσεων,
  • σε υπό κατασκευή βαλβιδοστάσιο, ενός από τα 23 κατά μήκος του αγωγού, όπου και επεξηγήθηκε ο ρόλος του στη φάση λειτουργίας του αγωγού,
  • σε σημείο διασταύρωσης του αγωγού με επαρχιακό οδικό άξονα, όπου και αναλύθηκε η φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος κατασκευής της οριζόντιας κατεθυντήριας διάτρησης (Direct Pipe)

 

To TEE/TΔΜ ευχαριστεί τα στελέχη του TAP για την υποδειγματικά άρτια  οργάνωση της επίσκεψης, για τη φιλοξενία και την ενημέρωση των μελών του τμήματος.

 

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτρης Μαυροματίδης