Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 02:22

Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: Ψηφίστηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού (πίνακας)

Δήμος ΚοζάνηςΨηφίστηκε στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης η τροποποίηση του οικονομικού προϋπολογισμού, προβλέποντας την συμβατότητα με μία ενδεχόμενη αδειοδοτήση ύψους περίπου 28 εκ. ευρώ. Ο λόγος που αποφασίστηκε μια τέτοια τροποποίηση ήταν η απόφαση του των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των Δήμων για το 2011.

Βέβαια η δημοτική αρχή της Κοζάνης, το προηγούμενο διάστημα κατάθεσε πολλές ενστάσεις με την προοπτική ενός τέτοιου επαχθούς δανείου, ενστάσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με την προσέγγιση των υποχρεώσεων. Αποκορύφωμα του παραλογισμού, λένε οι άνθρωποι του Δήμου, είναι ότι τα αρμόδια υπουργεία οδηγούν τους Δήμους σε δανεισμό ακόμη και για τα χρηματοδοτούμενα έργα, όμως επιλογή πέραν της υποχρεωτικής διαδικασίας, δεν δινόταν από την κυβέρνηση.

Δεδομένης λοιπόν αυτής της εξέλιξης και της καταληκτικής ημερομηνίας (30 Ιουνίου), το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ψήφισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού στο ύψος των 27.835.044,38 ευρώ εξασφαλίζοντας την συμβατότητα και τη νομιμότητα μιας ενδεχόμενης δανειοδότησης. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο Δήμος Κοζάνης θα αποφασίσει να προχωρήσει στην σύναψη ενός τέτοιου δανείου ή να μπει στο πρόγραμμα εξυγίανσης του Υπουργείου Εσωτερικών για υπερχρεωμένους δήμους.

Κάντε κλίκ για μεγένθυση στην παρακάτω εικόνα, προκειμένου να δείτε τον αναθεωρημένο προυπολογισμό του Δήμου Κοζάνης. Σε κίτρινη γραμμή, η πρόβλεψη για την εν λόγω δανειοδότηση.

ο προϋπολογισμός του Δήμου Κοζάνης για το 2011

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 02:32