Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 11:40

O Σύλλογος Γονέων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης για το «2ο Δρόμο Αγάπης»

Αγαπητοί Συντοπίτες στην πόλη της Κοζάνης

               Σας ευχαριστούμε θερμά, καθώς τις  φετινές  γιορτινές  μέρες των Χριστουγέννων αισθανθήκαμε στην πράξη,  ότι έχουμε δίπλα μας και είμαστε στη σκέψη  των ανθρώπων της πόλης μας .

Η κινητοποίηση αυτή της τοπικής μας κοινωνίας, η οποία στον πυρήνα κάθε εκδήλωσης  συμπαράστασης, ηθικής και οικονομικής, είχε την συλλογική άλλα και ατομική μαθητική δράση  των παιδιών της πόλης μας, μας έδωσε ελπίδα και κουράγιο μέσα στην δύσκολη αυτή συγκυρία της οικονομικής κρίσης που περνά  ο τόπος  μας.

 Οι μαθητές και μαθήτριες έδωσαν ένα μεγάλο παράδειγμα στην πόλη μας και κατάφεραν κάτι που πραγματικά μας κάνει υπερήφανους ..  Άνοιξαν έναν Δρόμο Αγάπης, έστρεψαν το βλέμμα τους σε ζητήματα της τοπικής κοινωνίας και ανέλαβαν δράση. Δρόμο Αγάπης στον οποίο με χαρά είδαμε να βαδίζει και η μεγάλη κινητοποίηση της πόλης μας για τον μικρό Αλέξανδρο Μελισσινό.

Έτσι νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε  μέσα από την ψυχή μας όλους όσους  συνέβαλλαν  στην συνέχιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης  παιδιών με αυτισμό της Κοζάνης

Για τη διοργάνωση και  επιτυχημένη δράση του  «2ου Δρόμου Αγάπης»  ευχαριστούμε:

- τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Δυτικής Μακεδονίας  κο Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, για την στήριξη της όλης προσπάθειας.

- την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης κα Βασιλική Βόντσα, για την έμπνευση και τον επιτυχή συντονισμό.

- τους υπευθύνους του Γραφείου  Φυσικής Αγωγής Κοζάνης κ.  Βασίλη Καβουρίδη, κ. Γιώργο Καραλίβανο και κ. Αναστάσιο Ρίζο, για την καθοριστική συμβολή τους.

- τους Διευθυντές και  τους συλλόγους των καθηγητών όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης της Κοζάνης και της ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ, για την καθολική και συγκινητική συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τη δράση του 6ου Γυμνάσιου Κοζάνης.

- όσους από τους Συλλόγους των Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Κοζάνης στήριξαν την  προσπάθεια των παιδιών.

- τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων, καθώς η συντονισμένη κι εξαιρετικής ποιότητας δράση  τους, ήταν η καρδιά του όλου καινοτόμου εγχειρήματος στην εκπαίδευση, δηλαδή να εμπνεύσουν και να οδηγήσουν τους μαθητές τους να δημιουργήσουν έναν Άθλο στην πόλη  τους, ένα κοινωνικό επίτευγμα, το Δρόμο Αγάπης.

 - τους καθηγητές Καλλιτεχνικών των Γυμνασίων με την καθοδήγηση των οποίων οι μαθητές  των σχολείων φιλοτέχνησαν τις αφίσες, τις προσκλήσεις και τα αναμνηστικά συμμετοχής.

- τους προέδρους, τα 15μελη μαθητικά συμβούλια των σχολειών της Β/θμιας Εκπαίδευσης  της Κοζάνης, καθώς και τους προέδρους των τμημάτων Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καθώς υπήρξαν η καρδιά και η ενέργεια σε ότι σχεδιάστηκε κι έγινε στον Δρόμο Αγάπης.

- όλους τους μαθητές και της μαθήτριες της Κοζάνης,  για την μεγάλη, συγκινητική  και ενεργή  συμμετοχή τους  και για το ξεχωριστό χρώμα  που έδωσαν με  τη  ζωντάνια τους  και τα συνθήματα της πορείας συμπαράστασης που υλοποίησαν στον «2ο Δρόμο Αγάπης»

- όλους τους συντοπίτες μας που εθελοντικά  πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και φρόντισαν  για την επιτυχία της μαθητικής αυτής δράσης .

-τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη και τους εργαζόμενους στον Δήμο Κοζάνης, όπως και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης μας, για την συμβολή τους στην επιτυχία της μαθητικής δράσης του Δρόμου Αγάπης στην πόλη μας.

Μαθητική δράση, η οποία κατάφερε να συντάξει σε κοινό σκοπό και άλλα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρώντας να δημιουργηθεί στην πόλη μας ένα κοινό συμμετοχικό μέτωπο αντιμετώπισης και δράσης σε τοπικά ζητήματα.

Έτσι έχουμε τη χαρά να ευχαριστήσουμε το κοινωνικό δίκτυο του Δρόμου Αγάπης, το οποίο δημιούργησαν στην πόλη μας:

  • Οι Πρόσκοποι της Κοζάνης με τη συμμετοχή του 1ου Συστήματος Προσκόπων, του 4ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Κοζάνης και του 7ου Σύστηματος Αεροπροσκόπων Κοζάνης,
  • ο Ιππικός  Σύλλογος Κοζάνης
  • η γειτονιά της Σκ΄ρκας ,
  • η ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος ο Κοζανίτης»,
  • το Σωματείο Συνταξιούχων της ΔΕΗ ,
  • η Αναπτυξιακή Κοζάνης ,
  • το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης,
  • η Τροχαία Κοζάνης,
  • το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης,
  • το ιατρείο Βιομοριακή  απεικόνιση,
  • ο Πολίτικος Μπαχτσές,
  • το CUP CAKE καφέ
  • πολλές οικογένειες μαθητών και μαθητριών
  • και πλήθος συμπολιτών μας που κράτησαν την ανωνυμία τους

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την όλη προσπάθεια, ανήλθε στα 4.567,19 και θα  αξιοποιηθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» που λειτουργεί σε καθημερινή βάση στον Άργιλο Κοζάνης προσφέροντας υπηρεσίες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε ανθρώπους και παιδιά με αυτισμό.

 

Στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κοζάνης και σε όλους τους συντοπίτες μας.

Τους νεότερους που οδήγησαν την πόλη στο Δρόμο Αγάπης 

και  τους μεγαλύτερους που τον στήριξαν

… ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

 

 

Σύλλογος 

Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων

ατόμων με αυτισμό

Ν. Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 11:44