Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 15:34

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

altΔιαστάσεις συλλαλητηρίου φαίνεται να λαμβάνει η πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών της Κοζάνης να διοργανώσουν αύριο το απόγευμα (18.30) στην κεντρική πλατεία σιωπηλή διαμαρτυρία, απαιτώντας εδώ και τώρα την πλήρη λειτουργία των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Για πρώτη φορά όχι μόνο στην Κοζάνη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή χρήστες του διαδικτύου καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια κινητοποίηση.
Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο θάνατος του 14μηνου αγοριού που κατέληξε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα είχε ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας των κλειστών παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιήσει πολίτες που μέσω του Facebook επέλεξαν να αναλάβουν δράση.

Μέσα σε λίγες μέρες, περισσότερα από 11.500 μέλη του Facebook «απαιτούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του 12μηνου Γιαννάκη», ενώ περισσότερα από 4.000 μέλη απαιτούν την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην σιωπηλή συγκέντρωση.

Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θορύβησαν δεκάδες φορείς, σωματεία και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής που έσπευσαν με ανακοινώσεις τους να δηλώσουν «παρών» στην κινητοποίηση.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μαζί με δημάρχους όμορων Δήμων έγινε εκτενής αναφορά στην σημερινή απαράδεκτη altκατάσταση της παροχής υγείας στους κατοίκους της περιοχής και τονίστηκε πως θα συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία των ενεργών πολιτών.

«Πέρασαν 6 μήνες από τότε που έκλεισε η παιδιατρική και παρά τις διαμαρτυρίες μας δεν έγινε μέχρι σήμερα τίποτα απολύτως. Η κατάσταση όμως στο νοσοκομείο Κοζάνης είναι θλιβερή και για τις υπόλοιπες κλινικές. Το παθολογικό έχει μόνο 3 γιατρούς ενώ θα έπρεπε να έχει 6, η μονάδα εντατικής θεραπείας δεν λειτουργεί αφού έχει μόνο έναν γιατρό, το καρδιολογικό έχει 2 γιατρούς ενώ το διαβητολογικό ιατρείο είναι εδώ και καιρό κλειστό.Από τις 88 οργανικές θέσεις ιατρών που προβλέπονται καλύπτονται μόνο οι 39, ενώ από τις 212 οργανικές θέσεις νοσηλευτών είναι καλυμμένες οι 165», τόνισε ο κ. Μαλούτας.

Τόσο ο κ. Μαλούτας όσο και οι δήμαρχοι Δημητρίου Υψηλάντη, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, Καμβουνίων, Αχιλλέας Ντοβόλης, Ελίμειας, Αθανάσιος Ματιάκης αλλά και ο αντιδήμαρχος Σερβίων Μιχάλης Παπαδόπουλος, συμφώνησαν να συνταχθεί αύριο από όλους τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση του ΕΣΥ στην περιοχή και για την διεκδίκηση νέου σύγχρονου Περιφερειακού Νοσοκομείου στην Κοζάνη.        

Στην αυριανή συγκέντρωση θα συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 15:42