Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 21:21

H Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία και o «Αγγίζωο» ''Ζητούμε να παραδοθούν τα ροτβαϊλερ στο φιλοζωικό σωματείο ‘’Αγγίζωο’’, για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή''

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία παρακολουθεί υπεύθυνα και εκ του σύνεγγυς από την πρώτη στιγμή την υπόθεση με τα rottveilers   στην Κοζάνη , που δυστυχώς και πάνω απ΄όλα είχε σαν τραγικό  θύμα ένα  μικρό παιδί.

Η Ομοσπονδία μας και το  μέλος της Φιλοζωικός Σύλλογος Κοζάνης ‘’Αγγιζωο’’ έγκαιρα κατέθεσαν γραπτή πρόταση στην 5μελή επιτροπή του Δήμου , όπου ο φιλοζωικός συμμετέχει ως μέλος , απολύτως εμπεριστατωμένη και για τα 8 σκυλιά  .
Η πρότασή μας από την μια αποσκοπούσε στην σωτηρία των ζώων αυτών , ώστε να μην γίνουν τα  εξιλαστήρια θύματα και από την άλλη στην κατάλληλη εκπαίδευσή τους , ώστε να καταστούν υιοθετήσιμα , λαμβάνοντας υπόψη μας ότι τα 8 αυτά ζώα μεγάλωσαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες , με την ίδια » εκπαιδευτική »  άποψη, στο ίδιο περιβάλλον.

Όλο αυτό το διάστημα , που με πλήρη υπευθυνότητα  και συναίσθηση του τραγικού γεγονότος ασχολούμαστε με το θέμα  αυτό , έχουμε ερευνήσει διάφορες επιλογές και  έχουμε βρει το κατάλληλο περιβάλλον, τον κατάλληλο εκπαιδευτή στην χώρα μας, ώστε τα ζώα , αφού επανεκπαιδευτούν με σωστό και απολύτως υπεύθυνο τρόπο, να γίνουν  υιοθετήσιμα και να δοθούν , αφού στειρωθούν ,στους κατάλληλους ανθρώπους.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά , που ζώα έχουν κριθεί απολύτως επικίνδυνα, να έχουν βρει ,μετά από σωστή εκπαίδευση ,τις σωστές γι αυτά οικογένειες και να ζουν πλέον  αρμονικά μαζί τους.

Η προσπάθεια βέβαια αυτή δεν θα είναι  καθόλου ανέξοδη και εδώ θα χρειαστεί η βοήθεια όλων εκείνων , που θεωρούν  θύματα και αυτά τα σκυλιά   & που πιστεύουν , ότι τους αξίζει μια καλύτερη διαφορετική ζωή.

Μέχρι στιγμής όμως οι αρμόδιοι του Δήμου δεν έχουν απαντήσει στην πρότασή μας αυτή, προφανώς βάζοντας τον εγωισμό τους  – λόγω των καταγγελιών μας για τις συνθήκες θανάτου τόσων ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο -πάνω από την  υπεύθυνη και σύννομη αντιμετώπιση του θέματος .

Η νόμιμη διαδικασία στις περιπτώσεις επικίνδυνων ζώων βάσει του νόμου 4039/12 προβλέπει:
1. Την κρίση  αυτών από την 5μελή επιτροπή
2. Στην περίπτωση δε που αυτά κριθούν ως επικίνδυνα , την παράδοσή τους στο φιλοζωικό σωματείο, εφ όσον αυτό εκδηλώσει αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Η δημοτική Αρχή Κοζάνης για μια ακόμη φορά καταστρατηγεί τους νόμους και πράττει κατά το δοκούν.

Δεν θα σταθούμε  στις ανεύθυνες δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο εκπροσώπων της δημοτικής αρχής όσο και του επικεφαλής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης , μιλώντας οι μεν για υιοθεσία των ζώων αυτών, με το βεβαρυμμένο ιστορικό,  χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη και επίπονη επανεκπαίδευσή τους , ο δε κρίνοντας την επικινδυνότητα των ζώων αυτών μέσα σε 5 λεπτά  και αναμασώντας αντιεπιστημονικές απόψεις μιας άλλης εποχής .

Θα επαναλαμβάνουμε  όμως για μια ακόμη φορά και δημόσια την πρότασή μας .:

Ζητούμε λοιπόν να παραδοθούν τα ζώα αυτά στο φιλοζωικό σωματείο ‘’Αγγίζωο’’ ,όπως προβλέπεται από την νομοθεσία , ώστε άμεσα  και υπεύθυνα  τα ζώα αυτά να ξεκινήσουν μια νέα ζωή και κάτω από άλλες συνθήκες.

Παραμένοντας όμως στο τραγικό αυτό περιστατικό θα θέλαμε να  πούμε την γνώμη μας για ορισμένα θέματα .
Δεν είμαστε εμείς που θα καταλογίσουμε  ως φορέας ευθύνες σε κανένα συγκεκριμένο άτομο, είτε αυτός είναι ο ιδιοκτήτης των ζώων είτε  η μητέρα του μικρού παιδιού .
Αυτό θα το πράξει η δικαιοσύνη, ως μόνη αρμόδια .

Δικαιούμαστε όμως να εκφέρουμε άποψη για την αντίληψη που επικρατεί & για τα κριτήρια με τα οποία κάποιος  επιλέγει να αποκτήσει συγκεκριμένες ράτσες ζώων συντροφιάς,    για τις συνθήκες  ζωής και το περιβάλλον που τους παρέχει , και βέβαια την » εκπαίδευση» στην οποία υποβάλλει το ζώο.
Η ελληνική ‘’κουλτούρα’’ για τα ζώα συγκεκριμένων ρατσών θέλει τα ζώα αυτά  killers , θέλει να μεγαλώνουν σε περιβάλλον ασφυκτικό και βίαιο , την δε εκπαίδευσή τους αναλαμβάνουν πλείστες όσες φορές άτομα προβληματικά τα ίδια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χώρα μας το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλου δεν διέπεται από κανένα απολύτως θεσμικό πλαίσιο και ο καθένας μπορεί να αυτοχρησθεί » εκπαιδευτής » ζώων
Η Πολιτεία απούσα διαχρονικά σε θέματα ζώων

Την απόλυτη λοιπόν και αποκλειστική ευθύνη για την συμπεριφορά των ζώων την έχει ο άνθρωπος

Ένας σκύλος, οποιασδήποτε ράτσας ή μη , όταν μεγαλώνει σε περιβάλλον εγκλεισμού ,βίας και κακοποίησης , όταν εκπαιδεύεται να γίνει  φύλακας-δολοφόνος είναι λογικό και επόμενο να μετατραπεί σε σκύλο επικίνδυνο .
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το ίδιο σκυλί  στα χέρια ενός  ιδιοκτήτη να είναι ένα απολύτως ακίνδυνο ζώο και στα χέρια άλλου να  μετατραπεί σε σκυλί δολοφόνο.
.
Κλείνουμε  την επιστολή μας αυτή με τα λόγια του δικού μας Ομήρου.
»Δεν υπάρχει κανένα ζωντανό πλάσμα που αναπνέει ή έρπει στη γη, που να είναι πιο άθλιο από τον άνθρωπο» –

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία) και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων
&
Φιλοζωικός Σύλλογος Κοζάνης ‘’ΑΓΓΙΖΩΟ’’

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 21:30