Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 14:25

Απέρριψαν το αίτημα της κατάργησης του φόρου πολυτελείας στα προϊόντα γούνας


Γ. ΚασαπίδηςΓια "αδικαιολόγητη και αβασάνιστη'' απάντηση κάνει λόγο ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γ. Κασαπίδης στην δηλωσή του σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου οικονομικών στο αίτημα που αφορά την μείωση του φόρου πολυτελείας στα ειδη γουνοδερμάτων. Η Δήλωση εχει ως εξής: 

Το Υπουργείο Οικονομικών σε ερώτηση που κατέθεσα κατόπιν αιτήματος του Συνδέσμου ..

Γουνοποιών Σιάτιστας για την εξαίρεση από την επιβολή επιπλέον φόρου πολυτελείας σε ορισμένα είδη γουνοποιίας που παράγονται από επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών δε θέλησαν να κατανοήσουν ότι έτοιμα προϊόντα γούνας όπως γάντια, παντόφλες, καπέλα, γιλέκα και άλλα μικροαξεσουάρ δεν είναι είδη πολυτελείας, αλλά είδη πρώτης ανάγκης για την προστασία από το ψύχος στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της πατρίδας μας.

Παρά το γεγονός και της επιτόπιας επίσκεψής μας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Σιάτιστας κ. Κοσμίδη  και την παρουσίαση στον Υφυπουργό και σε υπηρεσιακούς του Υπουργείου των προϊόντων γούνας, για τα οποία ζητούσαμε την εξαίρεση από την επιβολή ειδικού φόρου πολυτελείας, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Φαίνεται πως στην Κυβέρνηση είναι τόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα ώστε δε μπορούν να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ της ύφεσης και της ανάπτυξης αλλά και τη διαφορά μεταξύ ειδών πρώτης ανάγκης και πολυτελείας.

Από το αίτημα δεν παραιτούμαστε και θα επανέλθουμε ξανά με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή".  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 14:44