Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 19:43

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

SERBIA_SxoleiaΑνοιχτή συνέλευση με θέμα την συγχώνευση των Γυμνασίων Λιβαδερού και Τρανοβάλτου πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια στα πλαίσια της διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων παρουσία του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης Κοσμά Σαββιλωτίδη και του Σχολικού Συμβούλου Αθανασίου Παλαμά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων του Λιβαδερού και των Καμβουνίων, εκπαιδευτικοί, γονείς, οι αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας οι οποίοι με συγκεκριμένα επιχειρήματα τάχθηκαν κατά της συγχώνευσης των δύο σχολείων.

   Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού αναφέρθηκε στην πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής όπως αυτή έχει εκφραστεί στο σχετικό ψήφισμα του Δ.Σ. και στην επιστολή που έχει αποσταλεί από τον ίδιο στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, θέση που συνάδει απόλυτα με την άποψη της τοπικής κοινωνίας που ζητά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα Γυμνάσια Λιβαδερού και Τρανοβάλτου.

   Βάση της επιχειρηματολογίας του κ. Κωνσταντόπουλου αποτέλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που σχετίζεται με τα κριτήρια και την πρόταση που θα καταθέσουν στο υπουργείο για Συνενώσεις – Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012.

   Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος η εγκύκλιος καλύπτει απόλυτα τις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών μονάδων στο Λιβαδερό και το Τρανόβαλτο.

   Σύμφωνα με την εγκύκλιο επιβεβαιώνονται οι ισχυροί λόγοι να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα δύο Γυμνάσια καθώς γίνεται αναφορά στις γεωγραφικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, τις χιλιομετρικές αποστάσεις, την εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού αλλά και την βαρύτητα που έχει το σχολείο ως πυρήνας της κοινωνικοπολιτισμικής ανάπτυξης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 19:54