Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 16:25

Η Π. ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 
100810_vrizidouΕπιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με κοινοποίηση στο γενικό γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Δ. Γεωργακόπουλο απέστειλε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου με θέμα «Διατήρηση του Τελωνείου Πτολεμαϊδας».

Η επιστολή ..

έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ,

Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του Τελωνείου Πτολεμαϊδας στο πλαίσιο της εκ βάθρων αναδιάρθρωσης του υπουργείου Οικονομικών θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Μια τέτοια απόφαση θα καταδικάσει την εμπορευματική και επιχειρηματική δραστηριότητα που παρατηρείται στο Τελωνείο Πτολεμαϊδας, το οποίο παρά το μικρό αριθμό υπαλλήλων του και την από το 2002 υποβάθμισή του σε τελωνείο Β' τάξης, έχει αποδώσει έσοδα στο κράτος από το 2002 μέχρι σήμερα πάνω από 3 εκ. € και προσφέρει διαχρονικά μεγάλης σημασίας υπηρεσίες στους διακινητές προϊόντων με κατεύθυνση τις χώρες της Βαλκανικής.

Επιπλέον, η λειτουργία του έχει άμεση σχέση με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, ενόψει μάλιστα της επικείμενης έναρξης κατασκευής της 5ης μονάδας που συμπεριλαμβάνει μελέτη-προμήθεια-εκτελωνισμό και εγκατάσταση.

Ταυτόχρονα, από πλευράς του δήμου Εορδαίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με τις μετατάξεις των υπαλλήλων του πρώην γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης, ώστε κάτι τέτοιο να μην επηρεάσει περαιτέρω αρνητικά τη λειτουργία του Τελωνείου Πτολεμαϊδας.

 

Με εκτίμηση,

 

Η δήμαρχος Εορδαίας

 

Παρασκευή Βρυζίδου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 16:30