Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 15:03

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗ ΣΕ ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

altO Γιάννης Παπαϊορδανίδης συζήτησε με τους κατοίκους αυτών των περιοχών για τα θέματα που τους απασχολούν και αφορούν κυρίως στο γεωργοκτηνοτροφικό κλάδο. Ειδικότερα, στο Μεσόβουνο και στους Πύργους αναφέρθηκε στην επιτακτική αναγκαιότητα για την ανάπτυξη μιας σύγχρονης και με προοπτικές γεωργίας και κτηνοτροφίας, που θα ζωντανέψει τα χωριά μας.

Ο κ. Παπαϊορδανίδης δεσμεύτηκε για την ενίσχυση όλων των προσπαθειών του αγροτικού πληθυσμού για την παραγωγή προϊόντων με τοπική ταυτότητα (π.χ. Μήλα), όπως επίσης για την ανάδειξη των αναγνωρισμένων ως προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης μέσω της εύρεσης νέων αγορών και της κατοχύρωσης της διάθεσης παραγωγής τους. Παράλληλα, στο Μεσόβουνο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δεσμεύτηκε προσωπικά, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μη χαθούν οι επιδοτήσεις καπνού, μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων.

Στους Πύργους, ο κ. Παπαϊορδανίδης, ανταποκρινόμενος σ’ ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων, υπογράμμισε ότι απαιτείται πλέον άμεσα η αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου στην περιοχή, ώστε να εξασφαλισθούν συνθήκες ασφαλούς οδήγησης και μικρότερος χρόνος μετακινήσεων για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής. Η διαμόρφωση υποδομών βελτίωσης της προσβασιμότητας άλλωστε αναμένεται να συμβάλει στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της περιοχής.

Συνακόλουθα, ο κ. Παπαϊορδανίδης υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στο ιατρικό προσωπικό για να παραμείνει στην ύπαιθρο.

Στη συνέχεια προκάλεσε για μια ακόμη φορά τον απερχόμενο Νομάρχη, κ. Δακή, να απολογηθεί έναντι των πολιτών για τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, θέτοντας το ακόλουθο ερώτημα: Ποιο μεγάλο έργο υλοποιήθηκε με χρήματα του Τοπικού Πόρου, από τον κ. Δακή, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και κυρίως να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας;

Ο κ. Παπαϊορδανίδης τόνισε πως προτεραιότητά του είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση του πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής μας και η σύνδεσή τους με τουριστικές επενδύσεις και υπηρεσίες.

Στο Καρυοχώρι, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης μπροστά σε πλήθος κόσμου, αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, λόγω της ανυπαρξίας οράματος στο παρελθόν, και δεσμεύτηκε για έναν θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, με αρμοδιότητα τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής οικονομίας, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κυρίως των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο.

Τέλος, ο κ. Παπαϊορδανίδης, αφού εξήρε την προσφορά της ΑΝ.ΚΟ., υπογράμμισε σε έντονο τόνο ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί η αυθαίρετη σύναψη συμβάσεων έργου για παροχή υπηρεσιών μεταξύ ΑΝ.ΚΟ. και φυσικών προσώπων, καθώς με τους όρους εργασίας που εξασφαλίζουν αυτές οι συμβάσεις, καταρρακώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και λαβώνεται η περηφάνια νέων ανθρώπων.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 15:11