Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 20:11

Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

 
altΣτην αποστολή συμμετέχουν δύο τμήματα με μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που συνοδεύονται από τρεις προπονητές και θα συναγωνιστούν με άλλες 13.000 ομάδες από 35 χώρες.
Οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν διαφορετικά σενάρια και να τα επιλύσουν.
 
Υποδεχόμενος τα μέλη της αποστολής ο δάμαρχος Πτολεμαϊδας κ. Τσιούμαρης εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τις πολλές πρωτιές και διακρίσεις σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο που κάνουν την Πτολεμαϊδα να πρωταγωνιστεί, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο δημόσιο σχολείο και στους λειτουργούς του στην περιοχή που με βάση τις υποδομές που υπάρχουν κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά.

Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας συνεχάρη την εκπαιδευτική ομάδα ρομποτικής τονίζοντας ότι το σημαντικότερο είναι ότι δίνει ελπίδα και εγγυάται ένα καλύτερο «αύριο» για τον τόπο.

Ο κ. Τσιούμαρης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ολυμπιάδα, ενώ μετέφερε και το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων του δήμου από το Μπορντώ της Γαλλίας στο πλαίσιο των Ελευθερίων της πόλης, για κοινές αποστολές σε ένα άλλο επίπεδο.
Στην προετοιμασία της ομάδας και στα «σενάρια» πάνω στα οποία θα διαγωνιστούν αναφέρθηκε ο πληροφορικός Χαράλαμπος Ζαραφίδης.

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Βασίλης Χατζησάββας ευχαρίστησε το δήμο Πτολεμαϊδας και όλους τους φορείς που έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους σε κάθε προσπάθεια της ομάδας. Στόχος τώρα είναι η οργάνωση ενός μόνιμου εργαστηρίου εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα είναι το πρώτο πανελλαδικά και θα λειτουργήσει στην Πτολεμαϊδα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησάββας.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής ενόψει της αναχώρησής τους για τις Φιλιππίνες όπου θα συμμετέχουν στην 7η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής επισκέφθηκαν το δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη. Η Ολυμπιαδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 στη Μανίλα.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 20:26