Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 13:24

Λ. ΜΑΛΟΥΤΑΣ: «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ»

 alt«Η πολύπλευρη ανάπτυξη των παραλίμνιων περιοχών του νέου Δήμου Κοζάνης θα γίνει μέσω της εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο βασίζεται στο Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης ¨ΕΝΕΡΓΟΠΟΛΙΣ¨, που ετοίμασε ήδη ο Δήμος Κοζάνης, μαζί με 22 άλλους φορείς. Ένα σχέδιο που βραβεύτηκε ήδη ως ένα από τα καλύτερα ¨πρότυπα καινοτόμα σχέδια ανάπτυξης¨ στην Ελλάδα».

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στις ομιλίες που πραγματοποίησε στις παραλίμνιες περιοχές του νέου Δήμου, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προτεραιότητες και τους βασικούς άξονες αυτού του στρατηγικού σχεδίου.

Ενός σχεδίου που προβλέπει την εκπόνηση μιας συνολικής μελέτης διαχείρισης και αξιοποίησης του υδάτινου οικοσυστήματος της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου, μέσω της οποίας θα μπορούν να υλοποιηθούν έργα όπως

·         η «ανάδειξη του Πλατανόδασους»,

·         το «ηλιακό πλοίο», 

·         η «δημιουργία παραλίμνιας ποδηλατικής διαδρομής»,

·          οι «ναυταθλητικές δραστηριότητες».

 Δράσεις που θα καταδείξει η μελέτη αυτή και θα επιτρέψουν την ήπια τουριστική αξιοποίηση της λίμνης παράλληλα με την περιβαλλοντική της προστασία.

«Στην περιοχή υπάρχει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως είναι ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Αιανής», υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ για το νέο Δήμο Κοζάνης, «Ένα πραγματικά μεγάλο πλεονέκτημα που συνδυαζόμενο με το φυσικό κάλλος των παραλίμνιων περιοχών, θα αποτελέσουν έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης του νέου Δήμου Κοζάνης.

Υπάρχει σχέδιο και είναι στρατηγική μας επιλογή να προχωρήσουμε, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση όχι μόνο τη δική μας αλλά και περιοχών του εξωτερικού που πέτυχαν πάρα πολλά σ΄ αυτούς τους τομείς. Με το σχέδιο ¨ΕΝΕΡΓΟΠΟΛΙΣ¨ δείχνουμε το δρόμο της συνεργασίας με όλους, γιατί ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός. Κάθε περιοχή του ενιαίου πια Δήμου μας να αναπτύξει τη δική της δυναμική και όλες μαζί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νέου Δήμου Κοζάνης».

   
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 13:29