Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 13:14

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΜΕΙΑ

altΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010, χωριά της Ελίμειας και συγκεκριμένα την Αμυγδαλιά, την Ανατολή, τον Πύργο, τη Σταυρωτή, το Κοντοβούνι, το Σπάρτο, την Καισαρειά, τον Κήπο, τη Μηλιά, την Κάτω Κώμη, την Άνω Κώμη και τον Κρόκο.

O κ. Παπαϊορδανίδης πραγματοποίησε ομιλίες στα χωριά της Ελίμειας, στις οποίες επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στο γεωργοκτηνοτροφικό κλάδο, τα οποία απασχολούν ιδιαιτέρα και τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Ειδικότερα, για μια σύγχρονη και με προοπτικές γεωργία και κτηνοτροφία, που αποτελεί προϋπόθεση για την αναζωογόνηση της ζωής στην ύπαιθρο, απαιτείται η διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος και η εν γένει κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος.

Καθήκον μας είναι η ολοκλήρωση των αναδασμών και των παράλληλων έργων τους, η ενημέρωση και στήριξη των παραγωγών για την εγκατάσταση νέων αποδοτικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων (πχ ενεργειακά φυτά, βιολογικά προϊόντα), η ενίσχυση όλων των προσπαθειών του αγροτικού πληθυσμού για την παραγωγή προϊόντων με τοπική ταυτότητα όπως επίσης η ανάδειξη των αναγνωρισμένων ως προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης μέσω της εύρεσης νέων αγορών και της κατοχύρωσης της διάθεσης παραγωγής τους.

Στον Κρόκο, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης μπροστά σε πλήθος κόσμου, εξήρε την εντυπωσιακή γεωργική δραστηριότητα της περιοχής, άξονας την οποίας είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος μέσω της συλλογικής δράσης των συνεταιρισμών, γεγονός που πέτυχε τη συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Απαιτείται, ωστόσο, υπογράμμισε ο
κ. Παπαϊορδανίδης η λειτουργία υποκαταστήματος ΟΓΑ στον Κρόκο για την ενίσχυση όλων αυτών των θετικών προσπαθειών και την τάχιστη επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών. Άλλωστε στοίχημα του συνδυασμού μας είναι η χάραξη νέων δρόμων ανάπτυξης του ελληνικού αγροτικού προϊόντος στη διεθνή αγορά μέσα από τη δημιουργία νέων τρόπων επεξεργασίας και εμπορίας του. Ώστε οι αγρότες του τόπου μας να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Παράλληλα, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν προχώρησε η συνένωση του Δήμου Ελίμειας με το Δήμο Κοζάνης, με αποτέλεσμα να μη γίνει τίποτα σε ότι αφορά στο έργο της τηλεθέρμανσης.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 13:21